Op zaterdag 22 juni is het weer tijd voor Roze Zaterdag, de oudste pride van Nederland. Elk jaar krijgt een andere stad de touwtjes in handen om dit feest te mogen organiseren, en in 2024 is het onze eigen stad, Groningen!

Op de Grote Markt staat het grote podium, waar de gehele dag een verscheidenheid aan artiesten zal optreden. Maar daar houdt het niet bij op! Door de gehele binnenstad zijn evenementen te vinden en zo ook in VERA. Op vrijdagavond beginnen we met een speciale editie Queerclub Kelder en op zaterdagavond pakken we uit met een aantal pracht acts in de Grote Zaal en Kelderbar.

Polsbandje!
In Vera krijg je een polsbandje, dus je kunt gewoon heen en weer hoppen naar de Grote Markt als je tussendoor daar iets wilt zien.

20:30 Droom Dit (NL)
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt, omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.
Afgelopen januari imponeerde Droom Dit op Noorderslag, waar ze door 3voor12 gekroond werden tot 'winnaar', een verpletterende band, wachtend op hun 'droomdoorbraak'. De shows en de muziek nodigen het publiek uit zichzelf net zo te verliezen als de band dat op het podium doet. Het verzoek is; dans, schreeuw, zing en droom mee met Droom Dit.

21:00  Sophie Straat @ Grote Markt (free)
You can get back in VERA with your wristband

22:00 Yaro Mila (NL)
Yaro Mila is avant-garde pop. Luid, rebels, vurig en tegelijkertijd suikerzoete hyperpop muziek. De punk gitaren smelten samen met hamerende beats en digitale synths en laten je ontsnappen naar een krachtige, pixelachtige ‘New Age Land’. In haar muzikale snoepwinkel proef je de onbeschaamde smaken van Britney Spears, de zuurheid van Lady Gaga’s eerdere werk en Ashnikko’s en Dorian Electra’s vieze en verwarrende nasmaak. Yaro Mila presenteert de muziek van de toekomst voor de sociale rebellen.

22:00 House of Vineyard @ Grote Markt (free)
22:30 - 00:00 Liza van den Brink @ Grote Markt (free)
22:30 - 00:00 Alter à Go @ Grote Markt (free)

23:00 Big Pleasure (NL) (Downstage)
In de kelderbar zie je Big Pleasure, een Nederlandse postpunk en indie band geboren in 'the queer centre of Amsterdam', in februari 2019.

23:30 Lynks (UK)
De gemaskerde Lynks weet hoe je een show neer moet zetten. Een chaotische mix van pop, electro post-punk, met dansbare beats en gevatte lyrics, die op het podium uitbarsten tot een flamboyante, campy performance vol zweet en confetti. Ook Lynks was afgelopen januari aanwezig op ESNS. Een lovende review van 3voor12 omschreef het optreden als een monsterlijk leuke show, en Lynks als een soort schurk in een queer WWE-worstelwedstrijd. Voor fans van: Peaches, RuPaul’s Drag Race

00:15 - 02:00 Afterparty met Mary Fagdalena DJ set