VERA en DOT presenteren: Pieter de Graaf. Deze show zal plaatsvinden in de herkenbare dome van DOT met op maat gemaakte visuals. Een spectaculaire full dome show die je niet wilt missen!

Pieter de Graaf begon zijn muzikale carrière met zijn eigen jazz-ensemble en bij The Kyteman Orchestra, maar speelt sinds 2018 solo. Improviserend combineert hij eenvoudige melodieën met virtuoze passages. Zo creëert hij neo-klassieke pianomuziek met een uniek eigen geluid dat altijd in ontwikkeling is.

Als solo artiest bracht de Graaf eerder het album ‘Fermata’ (2019) uit en daaropvolgend de EP ‘Vortex’ (2019). En met succes, in 2020 viel hij bij de Edisons Klassiek in de prijzen in de categorie neoklassiek. In 2021 bracht de Graaf zijn album ‘Equinox’ uit en meest recent verscheen de EP ‘Home’ (2022). Tijdens deze laatste release heeft de Graaf de eerste stappen in de Metaverse gezet, door 50 ‘Home-NFT’s’ beschikbaar te stellen. 

Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt Pieter de Graaf geïmproviseerde, neo-klassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met de toegevoegde elektronica en jazz invloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren.

Praktische informatie
- Dit concert vindt plaats in DOT Groningen
- Vooraf aan het concert kun je dineren in DOT. Reserveren kan via de website