VERA bestaat 125 jaar als vereniging en dat vieren we vanavond met onze (oud-) leden!

Disclaimer: het is een besloten avond, voor de huidige vrijwilligers van Vera en voor oud-medewerkers van onze mooie vereniging!
(maar wees niet getreurd, er volgens nog meer festiviteiten in 2024, die wél toegankelijk zijn voor jou als niet (oud-) Veraan. Eempies geduld).

‘Veri et Recti Amici’ staat er boven onze voordeur.  V.E.R.A.: ‘Ware en Oprechte Vrienden’, een opschrift dat herinnert aan de gereformeerde studentenvereniging die in 1899 werd opgericht, maar nog steeds van toepassing is op onze rijke verenigingscultuur, waar inmiddels meer dan 250 vrijwilligers zich inzetten voor de coolste club van het universum. Reden genoeg om een avond te organiseren voor de Veranen die zich in heden en verleden hebben ingezet om deze club te maken zoals deze nu is!

- - -

Aanmelden oud-Veranen
Ben je oud-medewerker, klik dan hier om je aan te melden (of scroll naar beneden voor het ‘embedde’ formulier). Je krijg dan binnen 3 dagen een gratis gastenticket in de mail.
Let op 1: Veel van deze mails belanden in je spam, check die dus.
Let op 2: Het gastenticket moet je nog wel claimen onderaan de mail!

Tickets huidige Veranen
Je hebt geen ticket meer nodig, je komt er gewoon met je jaarkaart in.

VERA Toen & Nu - Facebook groep
Wil je herinneringen, foto's of posters delen (of bekijken), dan is er nu de VERA Toen & Nu facebook groep!

- - -

LINE-UP
Onderstaand het prachtige programma van deze jubileumavond! In de meeste acts zitten bovendien (oud-) Veranen.


MAINSTAGE

Hosted by DJ Lone Star 🌟

traumahelikopter (Start: 21.00)
Kind-aan-huis garagepop knallers. Uiteraard met het 50 jaar Vera anthem 'Sarah' op het repertoire en Vera DJ Mark (Lada) van der Ploeg op zang en gitaar.

Green Hornet (Start: 22.00)
Al sinds de vroege jaren '90 schopt deze legendarische Groninger band herrie met hun bluesy vuige garagepunk. Met orgelmishandelaar André, Vera directeur Olaf en Vera technicus Koos in de gelederen!

VERA Swingavond met DJ 7 Itch (22:30 - 23:30)
Oud programmeur Peter Weening, sinds 1978 Swingavond DJ, trekt zijn collectie 7-inches nog eens uit het vet voor een ouderwetsch uurtje aan PePr style Swingknallers!

KAREL (Start: 23.30)
Oud-veraan en karaoke-wave legende laat zichzelf en jou alle hoeken van de zaal zien.

VERA Swingavond met DJ's Ralf & Nina (00:00 - 02:00)
Kneiternieuwe hits en moderne klassiekers, zoals een echte Swingavond betaamt, laat dat maar aan Vera DJ's Ralf en Nina over. Wil je terug naar de nineties, koop dan maar een kaartje voor 40 UP.


DOWNSTAGE

Vanity Box (Start: 21.30)
Gloednieuwe band met meerdere Veranen in de gelederen.

Mesofauna (Start: 22.45)
Nieuw electropunk project rondom Eva Waterbolk.

WOLVON (Start: 00.00)
Zware, dreigende indierock van muzikaal meubilair dat al vele malen in Vera speelde, afgelopen jaar nog samen met CAW CAW in de kelderbar.