The Guardian noemde Chaise Longue de leukste Britse indierock-hit sinds I Bet You Look Good On The Dancefloor. Dat is slechts het tipje van de sluier van de lovende woorden die Wet Leg heeft gekregen tijdens het afgelopen jaar. De verslavende, hypercatchy liedjes van dit jonge vijftal bruisen van energie, humor en inventiviteit. Live maakt Wet Leg de hype show na show ook helemaal waar.

Het ontstaan van de band is even absurd als poëtisch. Na een optreden van IDLES besloten de bandleden in dronken toestand in een reuzenrad te stappen. Aan de top kwam het eureka-moment voor de bandnaam. Dat is voor Wet Leg eigenlijk een constante factor gebleven in het maken van muziek: het komische tot de laatste druppel uitwringen uit vreemde en alledaagse situaties. Het gelijknamige debuut, met de aantrekkelijke singles Too Late Now en Oh No, kunnen we intussen al een klassieker-in-de-maak noemen. Op zaterdag 5 november zijn ze te vinden in VERA!

Support: Coach Party
De leden van Coach Party zijn opgegroeid op het eilandje Isle of Wight waar ze elkaar al snel tegen het lijf liepen tijdens optredens. Eastwood en gitarist Steph Norris hebben toen Coach Party opgericht nadat ze samen al een tijdje muziek aan het maken waren. Kort daarna voegden gitarist Joe Perry en drummer Page zich aan het team toe.

Coach Party wordt geïnspireerd door een breed palet aan bands zoals Nirvana, Sonic Youth, The Strokes en Tame Impala.

Timetable
19:30 Open
20:30 Coach Party
21:30 Wet Leg
23:00 - 04:00 PAUW! > groovy underground pop music dancenight. Free entrance with Wet Leg ticket.
23:00 Downstage concert: Housepainters Free entrance with Wet Leg ticket.