Voor diegenen die nog niet eens zo lang geleden los gingen op Together Pangea, of voor diegenen die gewoon allround garagepunk-psychedelica-liefhebber zijn: dit concert van Wine Lips mag je niet missen. Wie trouwens in zijn algemeenheid houdt van melodie, energie, tempowisselingen, spelvreugde en een snufje gekte in zijn/haar dagelijkse portie muziek, doet er sowieso goed aan om langs te komen bij deze nu al typische VERA-band.

Opgericht in het Canadese Toronto begonnen zanger/gitarist Cam Hilborn en drummer Aurora Evans vanaf 2015 samen in clubs te spelen. Later kwam bassist Charlie Weare erbij. Twee jaar later kwam het titelloze debuut uit op Fried Records en begon het balletje verder te rollen, tot China aan toe, waar ze een korte tour deden. De LP ‘Stressor’ zorgde daarna voor een enorme tour door Noord-Amerika en enkele songs die in Netflix-series belandden. Ja, en dan gaat het tegenwoordig snel.

Maar dan gaat het net lekker met je bandje en breekt de pandemiepleuris uit. Dat was voor niemand leuk, maar je zou maar net met je band aan het doorbreken zijn en ineens gedwongen thuis moeten zitten in plaats van moshpits te veroorzaken. Wine Lips besloot dit voldongen feit in hun voordeel te beslechten door ‘Mushroom Death Sex Bummer Party’ te schrijven en op te nemen, die -in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden- echt ontzettend goed is. Wat een banger!

Hun huidige label Stomp Records heeft een volledige show in Toronto op YouTube gezet en als je dat ziet, móet je wel een kaartje voor VERA kopen. Fuzzy gitaren (inmiddels zijn ze een viertal), dreigende psych-rock, opgefokte garagepunk, een twangy ballad, een hoop distortion, een prima zanger, topgeluid en een dikke pogo. Zo gaat het vanavond ook worden! Wees present!

The Desmonds maken garagerock zoals het bedoeld is. Energiek, dansbaar, opwindend en vol lekkere riffjes. De plaat heet ‘Good Morning America’, ga die checken en kom vooral op tijd om deze Stadjers los te zien gaan.

T-Ice