Dromerige zanglijnen, een uitgesponnen lekker vibrerende gitaar met daar overheen een donzige deken van fuzz, bovenop melodieuse popsongs. De tweede plaat van het uit Los Angeles afkomstige Winter is een fijne sprookjesachtige trip door een wolkachtig landschap. De band is opgericht in 2012 door Samira Winter, dochter van een Braziliaanse moeder en Amerikaanse vader. Ze emigreerde op haar 18de naar California en dook daar gelijk de muziekscene in. Het eerste project van de band werd een EP.  'Day Dreaming' kwam uit in 2012 op Lollipop Records al snel gevolgd door tweede schijf 'Tudo Azul' in 2014, waarop Samira in haar Portugese voertaal zingt. Debuutplaat  'Supreme Blue Dream' (2015) werd goed ontvangen door de critici en de band sprong vervolgens voor twee jaar in de tourbus voor een internationale tour door Brazilie, Argentinië en de US wat de band al een aardige following opleverde.

En nu is er dan 'Ethereality'. De opvolger. Een heerlijke, fijne dromerige indiepop plaat met een opzwepende shoegaze feel reminiscent aan bands als The Raveonettes, Vivian Girls en Dum Dum Girls. De plaat opent met het elfachtige 'All In My Head' gevolgd door nog een paar lekker deindende popliedjes, waarna het tempo wat omhoog gaat en 'You Don't Know me' een Weezer-achtig punknummer wordt. De fuzz en de wah wah knoppen gaan vervolgens wat omhoog en dan verandert het donzige muzikale sneeuwlandschap in een meer stormachtige collisie tussen dream, indie en new wave punk.

'High School' blijft hier ook nog even in hangen. Ietwat meer uptempo en echt gewoon een heerlijk nummer dat lekker lang bij je blijft evenals 'Sunshine Divine'. Krediet moet ook zeker gegeven worden aan de zusjes Chelsea en Justine Brown, beter bekend als de Summer Twins, die in coherente samenzang de liedjes aandrijven met romantische passie. Al met al een fijne plaat met een nostalgische jaren tachtig Cocteau Twins feel.

Nathalie

Winter - You Don't Know Me