Speelvolgorde:
21.00 uur: Are You A Lion
22.00 uur: Wolfendale

Het gaat hard met de mannen van Wolfendale. Eind 2010 lieten de vijf uit Eindhoven de wereld voor het eerst met hun liedjes kennismaken en begonnen ze live op te treden. Meteen ook maar in het voorprogramma van Blaudzun. Iets meer dan een jaar later ligt er een puik debuutalbum (Foghorn), heeft de band op Noorderslag gespeeld en staan de eerste clubshows als headliner voor de deur. 't Kon minder.

Wat maakt Wolfendale interessant? Dat de groep is ontstaan vanuit de fascinatie voor film. Het idee: beelden en scènes omzetten in muziek. Liefst lekker Lynchiaans. Niet heel vreemd, als je bedenkt dat David Lynch zelf uiterst muzikaal is (diens debuutalbum, getiteld Crazy Clown Time, verscheen grappig genoeg ongeveer gelijktijdig met Foghorn). Het resultaat is duistere folkrock met referenties aan bijvoorbeeld Midlake en Radiohead.

Nog zo'n rijzende ster aan het Nederlandse rockfirmament is Are You A Lion. De club uit omgeving Zwolle heeft in 2011 kneiterhard gewerkt aan een (titelloos) debuutalbum en een flinke lading optredens. Het begon met Eurosonic, de Popronde werd meegepikt en het minuutje in De Wereld Draait Door kan ook al afgevinkt worden. Plus wat supportshows voor Saybia. 't Kon minder.

Oorspronkelijk afkomstig uit de stonerrock en de metal, laten de vier mannen met Are You A Lion een volstrekt andere kant van zichzelf horen. Ook hier weer referenties aan Midlake en Fleet Foxes, maar ook aan de verhalenvertellers van weleer: Bob Dylan, Neil Young... Harde werkers in houthakkersblousjes. Het plaatje klopt in elk geval helemaal.

Twee Nederlandse beloftes op één avond. Twee bands die nog maar kort bestaan, maar al de nodige wapenfeiten hebben. Twee acts die het volgens de recensenten in zich hebben om internationaal succes te oogsten. Twee groepen dus om trots op te zijn. Voor een tientje in Vera. 't Kon minder.

Weedebee