Toen wij (Eva Waterbolk, Bas Sligter, Anne Caesar van Wieren, Harmen Ridderbos) vorig jaar besloten muzieklabel en creatief collectief Zeevonk Records op te richten, was het eerste dat we deden Peter Dijkstra benaderen. Lag er al een concreet plan? Mwoah. Maar albumrelease shows zouden er in ieder geval komen. VERA is voor ons de plek waar we als boze pubers leerden van verschillende soorten muziek te houden, elkaar hebben leren kennen, als muzikanten hebben leren optreden, en mensen uit uiteenlopende subculturen dronken in de armen hebben gesloten. Als wij iets willen doen móet dat in samenwerking met Vera zeiden we tegen elkaar. En zo geschiedde. Peter enthousiast, wij ontroerd door het vertrouwen. Na twee succesvolle Zeevonkavonden afgelopen jaar is het moment nu aangebroken voor de eerste van 2024 op 30 maart. En die wordt legendarisch.

First things first. CAW CAW presenteert hun magistrale debuutplaat “Well, enough about me. What about you?”. CAW CAW is een pop-noise trio bestaande uit Zeevonkers en VERA-meubilair Anne Caesar van Wieren op gitaar en zang (LPG, Karawane, mesofauna), Harmen Ridderbos op bas en zang (Town of Saints, Electropoëzie) en Marcel Wolthof op drums (te veel bands om op te noemen). Hun debuutplaat bestaat uit liedjes van anderhalf tot twee minuten met volle energie gespeeld en zonder opsmuk, lange solo’s of herhalende refreinen. Het is muziek als onaangelengde siroop en het komt direct tot de kern. Denk aan The Thermals, Dinosaur Jr. en Guided by Voices. “Well, enough about me. What about you?” is in twee dagen live ingespeeld en opgenomen door Klaas Pot in de No Pussy Blues Studio in Groningen. De plaat komt uit bij Zeevonk Records in samenwerking met Excelsior Recordings.

CAW CAW en Zeevonk zouden CAW CAW en Zeevonk niet zijn als we niet een scala aan andere Groningse acts zouden meenemen. De meeste namen zullen muziekliefhebbers uit Groningen niet onbekend zijn. Het zijn acts die we in de loop der jaren een keer of vaker live zagen en waarvan we dachten: yep. Dit is het dus. Of het nou de rechtrapige garagerock is van Plain Bizarre, de dreigende noise-rock van WOLVON, queer countrymuziek van Queens of the Rodeo, of de experimentele hiphop van Eigen Risico, het is gewoon goed.

‘Gewoon’ een avond dus, met goede muziek in zowel de main- als downstage van onze lievelingsplek. Een overdonderende plaatpresentatie van CAW CAW en andere live acts waar je u tegen zegt. En o ja, er komt ook nog een verrassing… ‘Gewoon’ een avond die legendarisch wordt.

- Eva