De laatste jaren lijkt er een opleving te zijn in de garage rock. Van oorsprong komt het genre uit de jaren ’60, waar jonge bands hun idolen in de garage van hun ouders probeerden na te doen. In de loop der jaren zijn er verschillende “golven” van bands en artiesten geweest die deze garagesound oppikten. Mede door de populariteit van bands als Black Lips en wijlen Jay Reatard heeft het genre ook de laatste jaren een nieuwe impuls gekregen.

Ook in Groningen lijkt het genre opnieuw op te leven. In de jaren’90 waren er al een handjevol bands zoals De Stipjes en Green Hornet. Maar sinds een jaar of twee is er een nieuwe lichting die met garage aan de haal gaat. Zo hebben we onder andere de blues ’n roll van Loud Squirt, new wave punks Earth Control, jongere ouderen in een nieuw (leren) jasje The Junohoos, Boogie Chillers’ zwoele bluesige garage en uit Groningen Noord, Traumahelikopter.

De andere zomercafé’s zijn een beproefd concept, maar vanavond gaan we iets proberen wat nog niet veel vaker gedaan is. Een open podium waar we een drumstel en versterkers neerzetten, lokale muzikanten vervolgens kunnen inpluggen, en zij samen covers van klassieke en moderne garage en punk nummers zullen spelen. Op het moment van schrijven is de organisatie van het evenement nog in volle gang. Houd daarom de website in de gaten voor nieuwtjes, want dit zou dit nog wel eens een erg leuke avond kunnen worden.

- Thomas