Elke zaterdag tijdens de zomerstop is er weer een Zomercafé in de kelderbar of de verkleinde grote zaal! 6 zaterdagen op rij, startend op 20 juli, georganiseerd door de Downstage crew en gecureerd met verschillende culturele partijen. De entree is alle avonden €3,00 (gratis met clubkaart)!


Een paar jaar geleden werd ik door programmeur Robert gevraagd om voor het eerst een zomercafé te organiseren. Ik wilde de boel eens anders aan pakken dan normaal en besloot een ‘’fluistercafé’’ te organiseren. Lekker ontspannen met de oogjes dicht in een zitzak luisteren naar ambient muziek. Deze avond zal niet hetzelfde verlopen.

Toen ik rond Pinksteren ergens in een oude schuur in ruraal Duitsland op een optreden van Jessie a.k.a. NoNo Elektra stuiterde wist ik namelijk dat het gedaan was met de rust voor mij. Ik wil energie, schreeuwen en een ruig randje. Dit alles biedt NoNo Elektra op een zilveren schaaltje. Als one-man-band schrijft ze kneitergoede garage-bluesy-punk nummers, ramt er een lekkere bak percussie bij en laat haar Fender Stratocaster janken als een manke hond. Je kent sommige liedjes misschien al wel van haar andere moniker: NoNo & the Sinking Ship, waar ze voornamelijk akoestisch en met banjo speelt. Het elektrische randje van NoNo Elektra geeft de boel nog een extra lekkere duw in de rug.

Daarnaast heb ik Santa Fé uitgenodigd om het programma in de kelder aan te vullen. Een band die al een tijdje meegaat in Groningen en recentelijk steeds vaker weer hun kop om de hoek steken. Ik weet nog goed dat ik ze de eerste keer zag (op Preipop volgens mij, zo’n 10 jaar geleden (misschien weet ik het dus niet zo goed meer)) en dat ik enorm onder de indruk was van de liedjes. Een soort perfecte mix van rommelige garage, psych-surf en rock’n’roll. Meer recentelijk werd deze indruk dubbel en dwars bevestigd tijdens the Sound of Young Holland in the O’Caelleighs. Reden genoeg voor mij om ze uit te nodigen in onze geliefde kelder.

DJ Yorko zal daarnaast een automatisch gegenereerde afspeellijst afspelen op zijn mobiel achter de bar, mits hij het dienstdoende barpersoneel weet te overtuigen van dit slechte idee.

Ik hoop jullie allemaal de 10e te zien! | YORKO