Ze stonden op 11 september 2016 al op Plato Planet, vervolgens op 6 oktober 2016 tijdens de Popronde in Warhol en op 14 januari 2017 op Noorderslag,  maar om onduidelijke redenen duurde het tot 19 december 2019 voordat 45acidbabies tijdens een mooie dubbel met EUT op het VERA-podium stond. Ze hadden toen net hun debuutalbum “Amber19” uitgebracht.

De band is ontstaan op de Herman Brood Academie in Utrecht en bestond oorspronkelijk uit blikvanger Sophia de Geus (zang, electronica, gitaar), Daniel Brem (bas), Marnix Wilmink (gitaar) en Giorgio Paquay (drums). Nog voordat de band begon aan de opnames voor “Amber19” vertrok Marnix Wilmink en werd hij vervangen door Sam Verbeek. In deze bezetting bracht de band ook hun rauwe garage electropunk naar VERA. De show wordt aangevuld met de nodige visuele beelden en rekwisiten op het podium.

Inmiddels is 45acidbabies verhuisd naar Amsterdam en heeft zich opnieuw een wijziging in de formatie voorgedaan.  Sam Verbeek is weer vertrokken en op gitaar speelt nu Robin de Geus in de band. Helaas is het aantal shows dat de band tegenwoordig speelt wat weinig, maar wellicht dat dat het komende jaar weer wat meer wordt.

Maar ze hebben wel 2 keer in VERA gestaan en in deze aflevering van Beauties of the Underground Live kijken we terug op de eerste keer, nl. hun optreden van 19 december 2019. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.