Misschien wel de beste indierock band die Nederland ooit heeft gekend. En ze zijn na 25 jaar nog steeds aktief wat recent heeft geleid tot hun nieuwe plaat “Damaged Good”. Ter ere van het verschijnen van deze plaat, maar zeker ook om hun 25-jarig bestaan te vieren, touren ze sinds eind september weer volop langs het Nederlandse clubcircuit.

Bettie Serveert, want dat is de band waar we het over hebben, is in deze 25 jaar regelmatig te gast geweest in VERA. De eerste keer op 18 januari 1992 in de Kelderbar, meteen 12 maart 1992 gevolgd met een headlinershow in VERA’s grote zaal.  Na nog 2 optredens in 1994 in VERA’s grote zaal, is het een tijdje rustig geweest qua VERA-optredens (wel Oosterpoort), maar sinds 2003 staat Bettie Serveert weer met regelmaat op het podium van VERA’s grote zaal (2003, 2004, 2007, 2010, 2013 en 17 december a.s. opnieuw)

De kern van Bettie Serveert bestaat al die tijd uit de prachtige stem van Carol van Dijk (zang en gitaar), de heerlijk rockende gitaar van Peter Visser (gitaar en –achtergrond-zang), ondersteund door de gitaar van Carol, en de onverstoorbaar bassende Herman Bunskoeke . Alleen qua drummer hebben er de nodige wisselingen plaatsgevonden. Gestart met Berend Dubbe ( 14 december a.s. op het VERA-podium als Bauer), hebben er daarna de nodige mensen op de drumkruk gezeten bij Bettie Serveert. Zelfs tijdens het concert op 7 maart 2007 in VERA, hun laatste concert van hun tour in het kader van hun 15-jarig jubileum, werd er nog van drummer gewisseld. Inmiddels lijkt er weer wat meer rust qua deze positie, want Joppe Molenaar (vh Voicst) zit al weer een aantal jaren bij de band.

Vermeldenswaard is dat de band in 2007 op 7 maart in VERA optrad en dat in 2013 herhaalde. 7 maart is de verjaardag van gitarist Peter Visser. Blijkbaar bevalt het hem zijn verjaardag te vieren met een optreden in VERA.

De beelden die we jullie laten zien komen uit het hiervoor al genoemde concert in VERA van 7 maart 2007 in het kader van hun 15e verjaardagstour.

We wensen jullie veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.