Newmoon, velen van jullie kenden ze nog niet en zij ons ook niet. Ze waren nog nooit in Vera geweest en zwaar onder de indruk. Al kostte het ze wat moeite om de drempel over te komen, voor de wat bredere busjes is de ingang van onze garage ook wel wat aan de smalle kant. De tien minuten trial and error deerde de vijf Belgen totaal niet, ze waren dolgelukkig met een show, een parkeerplek én een slaapplek in dezelfde venue. Daarnaast was vanavond de eerste show van hun tour, dat hielp vast ook mee. 

Met het moeizame parkeren en de woorden dat het de eerste show van de tour is nog in het achterhoofd keek ik in eerste instantie wat ongerust naar de grote hoeveelheid spullen die er uit de bus getrokken werd. Al snel bleek deze band echter een indrukwekkend goed geoliede machine, met het grootste gemak werd 't spul de hele avond versleept, opgebouwd, weer ingepakt en netjes in ons kleine hokje ge-Tetrist. Respect! 

Met diezelfde zelfverzekerdheid speelden ze vervolgens voor in eerste instantie een handjevol mensen dat gelukkig uitgroeide tot toch weer een goed bezochte downstage show. Volgende keer moeten we dat academisch kwartiertje wellicht maar weer handhaven, tenzij jullie de volgende keer wel allemaal om half 12 klaar staan natuurlijk. De show was misschien ook net wat aan de korte kant, sommige aanwezigen hadden zeker nog wat meer van deze lekkere vrij klassieke shoegaze met ijle zang willen horen. Lekker hard, af en toe naar mijn bescheiden mening wel ietsje té gelikt of groots (laat gerust iets meer terugkomen van jullie hardcoreverleden, jongens) maar een moment later leunde ik dan toch weer heerlijk tegen de gitaarmuur. Na afloop bleef Vera tot het geluk van Newmoon natuurlijk nog wel even open, als je toch nog fris bent en kruipend naar je bed kan heb je geen reden om niet lekker door te zakken. Over het ontbijt kan Robert jullie meer vertellen, ik durf wel te gokken dat er weer een prachtig partijtje Tetris op volgde.