VERA-BEAUTIES OF THE UNDERGROUND-LIVE: BLACK MOUNTAIN 07-05-2008.

Black Mountian is in 2004 opgericht in Vancouver, BC, Canada, met als leden:
*Stephen McBean (gitaar/zang)
*Amber Webber (zang)
*Matt Camirand (bas)
*Jeremy Schmidt (Toetsen)
*Joshua Wells (drums).

Hun muziek is zwaar georiënteerd op de classic rock van de jaren ’70. Zelf omschrijven ze het als “Spaced Age Rock’n’Roll”. In voornoemde samenstelling hebben ze hun eerste drie langspeelplaten uitgebracht, t.w.  “Black Mountain” (2005), “In The Future” (2008) en “Wilderness Heart” (2010). Kort na het uitbrengen van “Wilderness Heart” verliet Matt Camirand de band. De band heeft vervolgens een tijd zonder opvolger getourd, maar voor de opnamen van hun 4e langspeelplaat, simpelweg “IV” geheten, werd een beroep gedaan op hun goede vriend Arjan Miranda voor het hanteren van de bas.

Inmiddels is ook Arjan Miranda weer vervangen en tourt de band met Colin Cowan op bas.

Voor alle leden geldt dat ze naast Black Mountain ook actief zijn (geweest) in andere bands. Voorbeelden hiervan zijn Blood Meridian (Matt Camirand/Joshua Wells), Pink Mountaintops (Stephen McBean/Joshua Wells), Lightning Dust (Amber Webber/Joshua Wells), Kodiak Deathbeds (Amber Webber) en Sinoia Caves (Jeremy Schmidt).

De diverse leden van Black Mountain zijn graag geziene gasten in VERA. Niet alleen als Black Mountain (2007 en 2008) hebben ze het VERA-podium beklommen. Ook Blood Meridian (2006), Pink Mountaintops (2009 en 2014) en Lightning Dust (2009 en 2011) hebben we in onze club kunnen verwelkomen.

In het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live” laten we jullie het concert van Black Mountain van 7 mei 2008 herbeleven. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen