Met zijn gruizige/grindstenen stem valt hij direct op. Hierbij maakt het niet uit of hij vuig en stevig rockend in de weer is, of juist kwetsbaar en ontroerend. In alle gevallen herken je Brent Best, want daar hebben we het over. Vooral bekend als zanger, gitarist, mondharmonicaspeler en songschrijver van Slobberbone sinds begin jaren 90. Met Slobberbone is hij 1 x in VERA geweest, t.w. 07/06/2000. Dat was ook het jaar dat hun heerlijke plaat “Everything You Thought Was Right, Was Wrong Today” uit kwam. Tussendoor (2005/2006) is hij ook ruim een jaar met 2 van zijn Slobberbone-collega’s, t.w.  Jess Barr en Tony Harper, en Chad Stockslager en Keith Killoren van het eveneens uit Denton, Texas afkomstige Budapest One, actief geweest als The Drams. In die hoedanigheid hebben ze 1 plaat uitgebracht, nl. Jubilee Dive.  In het kader van deze plaat is ook getourd en is VERA aangedaan op 15 november 2006. Van dit concert, gewaardeerd met een 20e plaats in de jaarlijkse VERA-poll, komen deze beelden.

In 2015 heeft Brent Best zijn eerste soloplaat uitgebracht: Your Dog, Champ.  Hiermee begeeft hij zich op het singer/songwriter vlak, maar dan wel zoals een Brent Best dat doet. Dus zeker niet zoetsappig.

Er is sprake van een tour in 2017 waarbij hij ook Europa aan zal doen. Laten we hopen dat dit door gaat (in 2015 heeft hij de nodige gezondheidsproblemen gekend) en dat hij hierbij ook Nederland en daarbinnen vooral VERA met een bezoek vereert, zodat we voor de derde keer van zijn machtige stem en muziek kunnen genieten. Maar eerst doen we het met het herbeleven van het concert van The Drams van 15 november 2006.

We wensen jullie veel luister- en kijkplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.