In het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live” presenteren we nu weer een pollwinnend concert, t.w. Parquet Courts uit Brooklyn-New York, de pollwinnaar van 2013. Op 16 oktober 2013 stond Parquet Courts voor de eerste keer in VERA, en maakte meteen een onuitwisbare indruk, wat zich uitte in de eerste plaats in de jaarlijkse poll van concerten in de VERA-grote zaal. Dit concert was in het kader van hun tour ter ondersteuning van hun platen “Light Up Gold” (LP) en “Tally All The Things That You Broke” (EP), die dat jaar waren uitgebracht. Ook speelden ze tijdens dit optreden al de nodige nummers van hun in 2014 te verschijnen plaat “Sunbathing Animal”, aangevuld met o.a. één van de beste nummers die ooit op een b-kant van een single (in dit geval  de single “Sunbathing Animals”) is verschenen, t.w. “Pilgrims To Nowhere”.

Inmiddels heeft Parquet Courts al weer 2 keer vaker (07-07-2014 en 15-10-2016) in VERA gestaan, maar de indruk die ze op 16 oktober 2013 hebben gemaakt, hebben ze tot nu toe nog niet kunnen overtreffen.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk kreeg Parquet Courts met hun pollwinnend concert ook het passende eerbetoon van een nummer op een split-up-single in het kader van de VERA-live-serie. In dit geval het nummer “Descend (The Way)”, dat samen met “Justice” van Big Ups de –al geruime tijd uitverkochte- tweede single in deze serie.

De selectie uit het concert die we aan jullie voorleggen bevat een mix van nummers van voornoemde platen, inclusief “Descend (The Way)” en “Pilgrims To Nowhere”.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.