Elke maand bespreekt Jan van platenzaak Elpee de nieuwste en beste releases. Laat je leiden en hou de Vera site in de gaten. Wie weet komt een van de favorieten nog eens live langs!


 Power – Electric Glitter BoogiePower – Electric Glitter Boogie

Plaat die in 2015 al in Australië uitkwam maar nu door In The Red opnieuw is uitgebracht. Gelukkig maar want de Aussie release was velen volledig ontgaan en dat is zonde want dit is een geweldige plaat namelijk. Heerlijk rauwe bak boogierock met de wortels in de hardrock, dwz de Aussie AC/DC versie daarvan, met vuig doorraggend gitaarwerk en vocalen die op zijn Johnny Rottens worden uitgespogen door een zanger met een lekker gruizige strot. Zelf noemen ze het gewoon pubrock trouwens. ‘Power is pure raw rock that draws parallels with the first Stooges album and the boogie of the Coloured Balls. It's rough, loud and very Aussie.’. Hier een voorbeeld van al dat moois.


Coco Hames - s/t

Coco Hames - s/t

 Coco is van The Ettes en debuteert met een mooie solo plaat, op Merge Records. Een paar girlgroupy popnummers maar ze laat zich niet vastpinnen op één genre. Zo staat er ook een mooie cover op van een nummer van Tommy Stinson, dat ze zingt met iemand van Deer Tick, en dat klinkt gelijk aardig Replacements. En her en der over de plaat dwaalt de geest van Dusty Springfield. Van ingetogen naar meer upbeat. Zeer overtuigend debuut.


Andrew Combs – Canyons Of My Mind

Andrew Combs – Canyons Of My Mind

 Nieuwe plaat van ‘countropolitan’ zanger Andrew Combs. Zijn vorige plaat riep vergelijkingen op met werk van bijvoorbeeld Harry Nilsson en Mickey Newbury en dat is hier niet heel veel anders. Rustige en rijkelijk muzikaal versierde liedjes, voorzichtjes gezongen. Perfect gepakt jaren ’70 sfeertje op nummers als Rose Coloured Blues. Mooi mijmerende muziek.


Pile – A Hairshirt Of Purpose

Pile – A Hairshirt Of Purpose

Pile is een band uit Boston die al een jaar of tien bezig is, maar waar we tot op heden weinig aandacht aan besteed hebben. Maar is een behoorlijke buzz rond de band. Muzikaal zou je de band in het hoekje van Protomartyr kunnen douwen, schots en scheve postpunk (veel ballades) met een zanger die door de songs zwalkt en zwabbert. De band heeft een fanatieke cult following die vooral gegroeid is door de fenomenale live optredens, dus gaat dat zien als ze op 24 juni in Vera staan (samen met Archie & the Bunkers). Je kunt de plaat hier luisteren.


Bardo Pond – Under The Pines

Bardo Pond – Under The Pines

Al even uit maar te goed en mooi om em niet meer te noemen. Psych space rock van een band uit Philadelphia met veel flink uitgesponnen psychedelische workouts die ons behoorlijk goed bevallen. 'Fuzzed out stuff of stoner dreams’. Al 25 jaar bezig en nog steeds goed dus. Sterker nog, dit wordt her en der een ‘career defining album’ genoemd en dat zou maar zo eens waar kunnen zijn. Hier het titelnummer.


Elpee
Oosterstraat 24-1
050 3135137