The BellRays, The Now Time Delegation en Lisa & The Lips. Alle 3 bands met Lisa Kekaula als het stralende middelpunt en daarmee een muziekstijl die stevige rock en intense soul op een natuurlijke manier weet te combineren.  Van deze 3 bands is The BellRays de rode draad. Deze band uit Riverside, California is sinds 1990 aktief en de beide andere bands kunnen in zekere zin als “zijprojecten” van Lisa Kekaula, al dan niet met partner Bob Vennum, worden gezien.

Vaste kern van The BellRays zijn Lisa Kekaula (zang) en Bob Vennum (gitaar). De bas- en drumplek in The BellRays is in de afgelopen bijna 30 jaar wel de nodige keren gewijzigd. Ten tijde van de “Hard Sweet and Sticky”-tour waren dat resp. Billy Mohler op bas en Craig Waters op drums. Nu zijn dit volgens de facebookpagina van de band resp. Bernard Yin op bas en Marty Faragher op drums.

The BellRays waren voorafgaand aan het nu gepresenteerde concert uit 2008 slechts 1 keer eerder in VERA geweest, nl. op 31 maart 2002. Een concert dat een aantal bezoekers hebben gemist omdat ze veronderstelden dat die avond zou starten met de Finse band The Flaming Sideburns en vervolgens The BellRays.  De praktijk bleek anders doordat The BellRays de avond openden. In 2008 kon dat probleem zich niet voor doen omdat The BellRays de enige band van de avond was.

The BellRays omschrijft hun muziek zelf als “punk, rock & soul”. Hun meest recente plaat heet ook “Punk Funk Rock Soul, Vol. 2”. Hoewel dit de lading wel grotendeels dekt, is deze omschrijving niet compleet. Hier zou zeker ook nog gospel aan toegevoegd kunnen worden. Als je de band tijdens het concert van 19 november 2008 bezig ziet en hoort in een uitgesponnen versie van het nummer “Testify”, heb je daadwerkelijk het gevoel dat VERA is veranderd in een willekeurige kerk in Harlem op zondagochtend met voorgangster Lisa en de VERA-bezoekers als haar devote volgelingen.

Gelukkig is Pepr er weer in geslaagd The BellRays voor VERA te boeken en kunnen we op woensdag 6 juni a.s. opnieuw genieten van deze fantastische liveband. Tot die tijd redden we ons met bijgaande beelden in de nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.