Leon Caren (gitaar/zang) en Tjeerd Meindersma (gitaar) kennen elkaar vanuit de Leidse muziekscene, en nadat beiden naar Amsterdam zijn verhuisd vormen ze in 2001 de band Blues Brother Castro. Vrij snel na de oprichting brengen ze (nog met Mike van Oyen op drums) in eigen beheer de EP “Dirty Little Secrets” uit. Deze EP wordt zowel bij de bookers als pers positief ontvangen en zorgt er voor dat Blues Brother Castro de nodige bekendheid krijgt. In 2003 brengen ze in de definitieve bezetting met Mila van de Wall (bas/achtergrond zang) en Hajo de Reijger (drums) vervolgens nog de EP “Flirt” uit, waarna in 2004 hun eerste volledige langspeelplaat “Money Maker Me” verschijnt. In dat jaar staan ze met hun stevige rockmuziek en energieke podiumpresentatie ook op het VERA-podium. In 2005 staan ze op Noorderslag , maar treden ze ook veel op in het buitenland, waaronder in september op de CMJ Music Marathon in New York, als onderdeel van een uitgebreide US-tour. Maart 2006 keren ze terug naar de US met o.a. SXSW, waarna april 2006 hun tweede langspeelplaat “Fun” verschijnt. Tijdens de tour ter ondersteuning van deze release doen ze ook op 22 juni VERA aan. Het is ook dit optreden waarvan we jullie nu een selectie aanbieden in het kader van “VERA-Beauties of the Underground Live”.

Vanaf 2006 is Leon Caren ook druk met zijn tweede band The Moi Non Plus en organiseert hij het Subbacultcha!-festival in Paradiso, waar Blues Brother castro uiteraard ook zelf optreedt.

Het eerste halfjaar van 2007 ligt Blues Brother Castro stil vanwege Leon zijn activiteiten in The Moi Non Plus en zijn tijdelijke toetreding tot Scram C Baby.

Najaar 2007 gaat de band weer touren en in 2011 verschijnt ook nog een derde langspeelplaat “Out On The Beach”, maar duidelijk is dat de bandleden inmiddels andere prioriteiten hebben,  waarvan het muziek- en cultuurplatform Subbacultcha! voor Leon wel het belangrijkst is.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.