Er zijn van die concerten waarbij er vooraf sprake is van een gezonde spanning over wat die zullen brengen. Vaak gebaseerd op een geweldig laatste album en berichten over de goede optredens van de band. Zo ook op 25 mei 2012 toen de band Cloud Nothings (Cleveland, Ohio) het VERA-podium betrad, met hun derde plaat “Attack On Memory” op zak. En ze maakten het meer dan waar met een derde plaats in de jaarlijkse VERA-poll voor beste optreden in VERA’s grote zaal, direct achter Triggerfinger en Mikal Cronin.

Cloud Nothngs is in 2009 opgericht door zanger/gitarist Dylan Baldi. Het begon als een soloproject en werd aan het eind van het jaar tbv live-optredens al uitgebreid tot een volledige band met drummer Jayson Gerycz, bassist TJ Duke, en gitarist Joe Boyer.

In 2010 brachten ze al hun eerste langspeler “Turning On” uit, in 2011 gevolgd door “Cloud Nothings” en 2012 het hiervoor al gememoreerde “Attack On Memory”, het album waarbij voor het eerst de volledige band de studio in dook. In 2013 vertrok gitarist Joe Boyer en voor hun 4e plaat “Here And Nowhere Else” was de band teruggebracht tot een trio. Zo stonden ze ook op het VERA-podium bij hun terugkeer op 29 mei 2014 ter promotie van die plaat. Het functioneren als trio beviel blijkbaar toch niet echt goed, want in 2016 werd gitarist Chris Brown aangetrokken en was de band weer een kwartet. In 2017 brachten ze hun 5e langspeler “Life Without Sound” uit en stonden ze op 16 juni van dat jaar opnieuw, voor de tot nu toe laatste keer, in VERA. In 2018 volgde nog de LP “Last Building Burning” en in 2021 hun tot nu toe laatste plaat “The Shadow I Remember”. Ook heeft de band in 2020 de live-opnames van een groot aantal oudere optredens op Bandcamp gezet:

https://cloudnothings.bandcamp.com/. Uiteraard is ook Cloud Nothings getroffen door de coronalockdown, maar oktober 2021 starten ze weer met een uitgebreide Amerikaanse tour, die als het goed gaat hen voorjaar 2022 ook in Europa brengt.

Maar eerst blikken we in het kader van Beauties of the Underground Live  met jullie terug op hun eerste VERA-optreden van 25 mei 2012. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.