2019 was een jaar van jubilea. Niet alleen bestond VERA 120 jaar, maar het Antwerpse Triggerfinger vierde hun 20-jarig jubileum met een uitgebreide jubileumtour, waarvan de laatste dag werd gevuld met maar liefst 2 optredens in VERA, en in december kwam T-99 ook nog langs in het kader van hun 20-jarig bestaan.

Dat Triggerfinger hun 20-jarig jubileumtour eindigde in VERA mag wel een grote verrassing heten. Ze zijn inmiddels qua bezoekersaantallen VERA al ruimschoots ontgroeid (dit was in 2012 ook al het geval toen ze nog met een extra optreden in Groningen hun plaats op de “VERA-Wall of Fame” verdienden). Maar de band heeft altijd een zeer warm gevoel voor VERA gehouden en zag dit als een waardige afsluiter voor 20 actieve jaren. Iets waar we als VERA uiteraard zeer content mee zijn en het warme gevoel is ook zeker wederzijds. De band heeft na de twee VERA-optredens voor onbepaalde tijd een time-out ingelast, gedurende welke periode de leden andere activiteiten aanpakken. Hierbij toont qua muzikale activiteiten drummer Mario Goossens zich tot nu toe het meest aktief. Najaar 2019 werd op CANVAS (met ondersteuning via Radio 1) de door hem gemaakte mooie 6-delige  serie “Paradise City” uitgezonden. In deze serie gaat Mario op bezoek bij inwoners van een zestal steden (Port-au-Prince, Haiti (aardbeving 2010)/Belfast, Noord-Ierland (Burgeroorlog “The Troubles”)/New Orleans, USA (Katrina 2005)/Kigali, Rwanda (genocide 1994)/Hiroshima, Japan (1e atoombom 6 augustus 1945) en Detroit, USA (autostad in verval, faillissement 2013)) die zware klappen te verduren hebben gekregen, om na te gaan hoe ze weer opkrabbelen en op welke wijze muziek hierin een rol speelt. Ook heeft hij ter ondersteuning hiervan met een liveband genaamd “Starman” een theatertour gehouden in België.

Vervolgens is hij samen met Golden Earring-drummer Cesar Zuijderwijk , zanger/gitarist Peter Shoulder (kende Mario al uit hun vroegere band Winterville)en gitarist Fabio Canini de band Sloper (een in het Nederlands zeer toepasselijke naam met 2 van dergelijke drumgiganten) begonnen. Hiermee zijn inmiddels de eerste optredens gegeven, waaronder tijdens afgelopen Eurosonic en Jagersonic.

Van zanger/gitaris Ruben Blok is alleen een wekelijkse radioshow op het internetstation www.willy.radio in de maanden november en december gesignaleerd, terwijl bassist Paul van Bruystegem zich nog helemaal rustig heeft gehouden.

Maar terug naar 22 september 2019.

Het eerste geplande optreden (de avondshow) was op de dag dat de voorverkoop officieel om 10.00 uur zou starten (18 mei) al voor 10.00 uur uitverkocht. Dat was reden voor een tweede show (de middagmatinee), die 21 mei ook binnen de kortste keren was uitverkocht. Voor beide concerten had de band ondersteuning van een extra gitarist in de persoon van Geoffrey Burton. Beide shows duurden ca. 1 uur en drie kwartier en hiervan bieden we jullie dmv drie filmpjes in totaal ruim een uur durende samenvatting aan. Dit is voorlopig het laatste wat we van Triggerfinger kunnen bieden. Duidelijk mag zijn dat op het moment dat Triggerfinger de draad weer oppakt, ze uiteraard meer dan welkom zijn om hun eerste comebackoptreden(s) weer in VERA te geven.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.



Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.