Twee jaar geleden zorgde Craft Spells met het zomerse nummer ‘Burst’ voor één van de leukere hitjes van het jaar en vrolijkte daarmee menig indiedansvloer op. De tour die daaruit volgde deed toen VERA niet aan, maar op 5 november komen ze alsnog om hun nieuwste plaat ‘Nausea’ te promoten.

En die plaat is al genoeg reden om langs te komen. Dromerige, sfeervolle liedjes met piano, heldere gitaar en strijkers en blazers uit synths in de hoofdrol. De aftrap is voor de titelsong, die meteen de toon voor het hele album zet. Hoe vaker je ‘m hoort, hoe mooier! Verderop de pophit ‘Twirl’ en liedjes die nu eens uitnodigen tot dansbewegingen en dan weer tot schoenstaren dwingen. Het mooiste wordt bijna voor het laatst bewaard: ‘Breaking The Angle Against The Tide’ is een schitterend, meer uptempo diamantje dat het geheel naar een hoger niveau tilt. Al met al een prima luisterplaat die steeds nieuwe inzichten toont.

Spendeer jij je tijd vaak aan het luisteren naar pure indiepopbands als Beach Fossils, Wild Nothing en de rustigere liedjes van Surfer Blood en Nada Surf, kom dan langs in VERA om de plaat te kopen. Veel leuker dan in de winkel of downloaden: een gloedvol concert krijg je er als bonus bij!

T-Ice