Elke maand bespreekt Jan van platenzaak Elpee de nieuwste en beste releases. Laat je leiden en hou de Vera site in de gaten. Wie weet komt een van de favorieten nog eens live langs!

The Hex Dispensers - III
Derde plaat van de band van Alex Cuervo en nog steeds gaat de stuwende, stomende Wipers meets Ramones meets Misfits-achtige rock  geen seconde vervelen. Wij zijn groot fan in elk geval. Winchester Mystery House was niet voor niets in 2009 onze lp van het jaar.  III kent ook weer minstens vijf enorme hits, waarvan dit onze favoriet is momenteel, al mag deze geweldige ‘ballad’ er ook zijn. Je kunt III hier in zijn geheel luisteren. Topband! En 30 augustus in Vera! Ga heen!


Leon Bridges – Coming Home
En weer een jong soulrakkertje erbij. En weer zijn we er heel erg blij mee. Mooie old school soul door 25-jarige Bridges, gezegend met een prachtige stem die heel erg aan Sam Cooke en Otis Redding doet denken. En erg mooi geproduceerd ook. Bridges wordt begeleid door onder andere een tweetal mannen van White Denim, ook geen slechte keuze. Hier een prachtig nummer. En hier nog eentje.


Low Cut Connie - Hi Honey

Een band die ons tot nu toe ontgaan was dus we haken pas bij lp nummer drie in. En dat is in elk geval een topplaat.  ‘Low Cut Connie reimagine the early-Seventies Stones as South Jersey keg-party killers, or the New York Dolls in Converse sneakers.’  En dan horen wij er ook nog wel wat Replacements en Southside Johnny in terug. Low Cut Connie heeft een enorme live reputatie, gezien deze woorden van de NYT: “A phenomenon and  pathologically fun." Dus laat iemand deze band maar snel deze kant op sturen. Geproduceerd door iemand die ook in Sharon Jones’ Dap Kings zat en Greg Cartwright doet ook nog mee hier en daar op gitaar. En  ‘Big Pussy’ uit The Sopranos ook. Hier een nummer.


Jaill - Brain Cream
Hé, een nieuwe lp van Jaill.  Hadden we eigenlijk niet meer op gerekend. En weer terug op het oude nest ook nog, dwz Burger Records. Daar zat het debuut ook maar de twee platen erna verschenen op Sub Pop. Vooral That’s How We Burn, de eerste voor Sub Pop, beviel ons bijzonder goed en haalde de elfde plaats op onze 2010 jaarlijst. ‘Jangly guitar pop sweetness’ aldus Burger over deze nieuwe. Brain Cream is op het eerste gehoor misschien niet eens zo’n hele  bijzondere plaat maar verdomd, we draaien em zo maar met plezier vijf keer achter elkaar en dat verveelt geen seconde. Een mooi soort bescheiden, bijna zomerse, powerpop. Hier een mooi nummer. Drie keer de plaat draaien en je hebt er waarschijnlijk een favoriet voor de zomer van 2015 bij.


Check 1-2  – Bring it All Down
Eindelijk een nieuwe plaat van deze soulvolle Amsterdams garagerockers. Beetje een onderschatte band. Hun vorige plaat had een stel flinke knallers aan boord. En ook Bring It All Down is lang niet mis. Melodieuze en soulvolle garagerock met aardig wat orgelklanken. Ook een goeie ballade gaan ze niet uit de weg getuige bijvoorbeeld dit nummer. Je kunt de plaat hier in zijn geheel luisteren. En het is niet geheel vreemd dat ze in Vera het voorprogramma van Reigning Sound mochten doen want dat past prima.


Elpee
Oosterstraat 24-1
050 3135137