Elke maand zal platenzaak Elpee de vijf beste platen van het moment met jullie delen. Hier de top 5 van november:


Night Beats – Sonic Bloom

The Night Beats zijn op hun tweede plaat behoorlijk dicht naar Roky Erickson’s Thirtheenth Floor Elevators toegegroeid. Maar ook hedendaagse bands als Peoples Temple horen we hier wel in terug. Net ietsje ingetogener en minder wild dan het debuut. Maar toch ‘a slightly more polished sonic fuckfest, still drenched in sweat and reverb’. Goeie plaat die per draaibeurt meer indruk maakt. Voer ook voor fans van Black Angels en veel dingen op Trouble in Mind. Luister em hier.

Temperance Movement – s/t
Engelse band op het doorgaans meer metal gerichte Earache label. Dit is een aanrader voor fans van The Black Crowes, met een flinke scheut Rod Stewart & The Faces erbij om het wat op te fleuren. Zanger met een goeie strot. Bluesrock maar dan met ballen. Hier een nummer.

The Orwells – Who Needs You? 10 "
Geweldige vier track 10 inch van deze band afkomstig uit een voorstad van Chicago. Catchy garage punkrock met op deze 10 inch o.a. een nummer door hen zelf omschreven als ‘a Misfits rip-off’ en een nummer door hen zelf omschreven als ‘A Black Lips rip-off’. Enorm jonge gastjes die bezig zijn de grenzen van het 'garagegenre' wat op te rekken. Hier het titelnummer. Hier de hele EP beluisterbaar.

Daniel Romano - Come Cry With Me
Kwam begin dit jaar al uit maar pas recentelijk ook officieel in Nederland. Magistrale derde plaat van deze ‘Gram Parsons in het kwadraat’ (Rene van Forever Changes, tegenwoordig tegenover Vera!). Geweldige country door een man in een echte Nudie-suit met een goeie stem en erg goeie liedjes. Er doet o.a. een Sadie mee aan deze plaat. Wat ons betreft de mooiste country plaat in jaren. Luister hier.


Pampers – s/t

Debuut  van band uit New York op In The Red. ‘blisteringly loud, snaggletooth artpunk', die heel af en toe wel wat doet denken aan The Hunches. Veel nummers die de anderhalve minuut niet halen. Luister hier een 3-tal nummers.

 

Elpee
Oosterstraat 24-1
050 3135137