Foto: Richard Lahuis

Deze week begint het Jonge Harten Festival, een theaterfestival gericht op een jong publiek. Het festival richt zich op bijzondere en experimentele voorstellingen. Van 22 tot en met 30 november waait elke avond een frisse theaterwind door de stad.

Vorig jaar kende het festival voor het eerst zijn eigen 'hangplek', het Jonge Harten pop-up Café, waar je naast voor een drankje terecht kon voor live radio-uitzendingen en intieme concerten. Vanwege het succes van vorig jaar opende het Jonge Harten pop-up Café dit jaar anderhalve maand voor het festival begon al haar deuren. In het weekend was het café al geopend. Wekelijks is er een 24-uurs werkperiode voor een jonge kunstenaar, die ter plekke een kunstwerk maakt, bijzondere muziekacts op zaterdag en op zondag een filmprogramma met eten.

In de hal van het gebouw aan Oosterstraat 13a (ook wel bekend als De Gym) is een geweldige muurschildering gemaakt door Vera-designteamlid Douwe Dijkstra. Aan de muren van het café hangen kunstwerken van jonge kunstenaars die tijdens een veiling op de laatste dag van het festival (30 november) van de hand gaan.Muurschildering Douwe DijkstraMuurschildering: Douwe Dijkstra

Tijdens het festival is het Jonge Harten pop-up Café elke dag geopend van 17 tot 1 uur. Zoals de naam zegt kun je er terecht voor een drankje voor of na een voorstelling, of zomaar. Het café is dit jaar ook de plaats voor de muziekprogrammering van het festival. Elke dag speelt een spannende opkomende band. Een aantal was al wel eens in Vera te zien, zoals Spilt Milk, The Vagary en Bird on the Wire, alle drie fijne indieacts.  Andere bands die komen spelen zijn Bastiaan (singer-songwriter met electro-invloeden), Lars Doberman (jazz), Bells of Youth (folk) en Wonder (popsongs).

Het Jonge Harten pop-up Café is een sympathiek alternatief voor je reguliere bier- of concerthol, ga er eens kijken!

Tsjalling