Een vaste waarde voor de top 10 van de jaarlijkse VERA-poll. Dat zijn Die Nerven uit Stuttgart, Duitsland. Stonden ze in 2014 nog in VERA’s kelderbar met een 10e plek als resultaat, het jaar daarop bracht hun eerste grote zaal optreden het al tot een 6e plek. En hun optreden uit 2018 bracht het tot een 7e plek in de grote zaal ranglijst van dat jaar.

Ook behoren Die Nerven tot de tot nu toe slechts 10 bands die zijn vereeuwigd op een single in het kader van VERA/Live.

Opgericht in 2010 bestond de band toen uit Max Rieger (gitaar/zang), Julian Knoth (bas/zang) en Philip Knoth (drums).  Met het demo-album “Asoziale Medien” weet het trio in 2012 een platencontract bij indielabel This Charming Man los te peuteren.  Dit label brengt datzelfde jaar het album “Fluidum” uit. Dan is drummer Philip Knoth al vervangen door Kevin Kuhn en heeft Die Nerven de voorshands definitieve bezetting bereikt, want ook nu in 2022 bestaat de band nog steeds uit deze 3 muzikanten.

In 2014 brengt de band hun 2e reguliere album “Fun” uit en dat zorgt voor een beduidend grotere bekendheid en tevens voor hun eerst reis naar Groningen om in VERA op te treden. Dit stramine van nieuwe studioplaat en optreden in VERA zet verder door in 2015 met hun 3e plaat “Out” (op hun nieuwe platenlabel Glitterhouse Records) en optreden in VERA en 2018 (Plaat “Fake”) en het VERA-optreden waarvan we jullie nu in deze Beauties of the Underground Live laten teruggenieten.

En ook in 2022 herhaalt dit patroon zich weer met de nieuwe plaat “Die Nerven” en hun VERA-optreden op 01-12-2022. Tussendoor heeft de band in 2017 ook nog het live-album “Live In Europe” uitgebracht.

Maar eerst blikken we in het kader van Beauties of the Underground Live  met jullie terug op hun  VERA-optreden van 25 april 2018. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.