Foto: Marc de Krosse

Europ Europ kwam samen met Distel een duistere show afleveren in de kelder. Niet de normale gitaarherrie die je van ons gewend bent, maar elektronica. Dat dit ook een prima plekje in onze kelder kan hebben was te merken. In nauw overleg met de OWSUM organisatie, die een soortgelijke avond georganiseerd had in de Gym, begonnen we strak om half 12. Met een gedeeld publiek, wat aandachtig en stil (waarvoor hulde) luisterde naar de klanken die beide mannen van Europ Europ voortbrachten. Met een soort Zorro-masker lag de machtige Thor op de grond aan knoppen te draaien en cassettebandjes af te spelen, terwijl de andere Noor platen achteruit draaide en het orgel bespeelde. Sorry…. Wat? Ja, een orgel. In de fucking kelder. Dat heeft wat ruggenwervels gekost, maar het apparaat is er gekomen en godzijdank ook weer gegaan. Beetje te freaky naar mijn smaak, iets te ielig ondanks het orgel.

Distel had geen orgel, maar voor hen hebben de speciale Oempfanator uit de kast gehaald. Das zeg maar een heule dikke baskast. De keldertrap af, andere ruggewervel stuk. Loop je daarna weer recht.  Maar impact op de muziek had het wel. Het was beklemmend, greep je bij de strot en liet niet weer los. Geboeid gekeken en geluisterd, ik voelde hem wel.

De kelder was daarna vlot leeg, omdat we met zijn allen pintjes gingen drinken in The Gym. Was weer mooi en een keer wat anders is dus ook best leuk.

| ANCO