'Hoi Thomas. Kan ik morgenavond even meelopen en kijken hoe het allemaal werkt bij Downstage?'
Hey Robert. Dat kan, maar dan moeten wel nog een band regelen.´

De eerste keer werken in de kelder en meteen staat Odd Couple de dag voor hun optreden in de Kelderbar met hun busje vast in Spanje. Rabies Salad (eerder bekend als Rabies Babies, beter bekend als de lui in en rondom Sprokkelhout en Kinoo) kon gelukkig op het laatste moment voor hen invallen. Versterkers die uit de Gym en onze backstage getoverd moesten worden, een vreemd gekraak dat door het keyboard uit de speakers komt, het illustreert mooi hoe de avond aanvankelijk lastig op gang kwam. Maar dan heb je ook wat.

Rabies Salad weet voor het publiek in een gezellig drukke kelderbar een leuke show neer te zetten, helemaal in de wetenschap dat dit pas hun tweede optreden ooit is. Dreampop, wave en af en toe wat surf, komen qua invloeden allen terug in hun overall catchy rocknummers. Waar je in 'lovely' nog de zang van David Byrne denkt te herkennen, laat de band zich niet zo makkelijk grijpen en springen ze heen en weer tussen alles wat zich in het midden van The Smiths en The Growlers bevindt.

Er wordt me nog op het hart gedrukt dat het volgende keer minder hectisch en meer relaxed zal zijn. Als dit de meest chaotische avonden zijn, dan komt het volgens mij wel goed bij Downstage.