Photo: ©Marc de Krosse

Mooi om te zien hoe een band met de druk van de kelderbar omgaat. Nog voor de show waren de eerste scheurtjes in de band te zien. Het 'wie staat waar' en 'waarom heb jij zoveel plek nodig', het was een mooie klucht (Google that bitches) om te zien.

Op mijn vraag waarom de band naam Waiver heeft gekozen, hadden ze niet echt een antwoord. Jammer, ik ben zelf wel voor een band naam met wat vage verhalen eromheen. Vooral met een naam als Waiver kan je wel mooie verhalen bedenken. Op Incubate hadden ze op de zaterdagavond al flink wat mensen overtuigd en met de podium ervaring zat het ook wel goed, toch leken ze wat nerveus. Van te voren werden er zelfs speciale pakjes aangetrokken om de mythische krachten van de heren aan te spreken. Als ware superhelden gingen ze de kelder in. Er werd gespuugd, gevloekt en geduwd, met op zelfs een pitje van 2 man. Leuk om te zien, maar jammer van mijn bier.

Geluid was hard en goed, lekker in balans durf ik best zelf te zeggen. Van te voren had ik het niet verwacht, maar boven alles was het gewoon goed. Het neigde naar Death from Above, met een sublieme basgitarist. Door de aanvulling en dikke laag met noise die ex-Veraan Egbert neerlegde kreeg het iets 'eigens'.

Waiver 't was best nuver. |Anco