Op het eind van jaar komt ineens nog een hele hoop leuke plaatjes uit, die serieuze pogingen doen alsnog in mijn jaarlijstjes te belanden. Met ‘Glow Kit’ van de gelijknamige band gaat dat denk ik wel lukken. Deze tot nu toe totaal onbekende band (als ik Google moet geloven is dit pas hun tweede platenrecensie) uit Aarhus, Denemarken, heeft in krap 24 minuten 14 songs neergezet die stuk voor stuk blijven boeien. Ze zitten vooral in de indie/punk/garage-hoek, met lekker rammelende gitaartjes, licht vervormde en soms Strokes-achtige zang, opzwepende ritmes en opvallend goede melodieën. Dit drietal weet hoe een goede song gesmeed wordt, zoveel is direct duidelijk.

Uitschieters zijn ‘Head Factory’ met een killer-riffje, ‘Misunderstood’ dat zo van The Hives had kunnen zijn, het heerlijk uptempo ‘Chance On Me’ en het verrassende ‘Special Occasion’. Afsluiter ‘Take It Back’ kent een minutenlang sfeervol uittro, dat gelijk uitnodigt tot terugkeren naar nummer 1. Het hele album kun je beluisteren op Spotify.

Glow Kit kan op de huidige garagegolven wellicht de aandacht krijgen die het verdient. Ze doen namelijk zeker niet onder voor veelgeprezen acts uit Amerika en Engeland; ik vind ze zelfs beter dan veel van hun Angelsaksische collega’s. In Vera zou dit in elk geval niet misstaan, eerst in de Kelderbar, later in de Grote Zaal. Hoewel, je weet nooit hoe snel zoiets kan gaan. Ik gun het Glow Kit van harte, want hier schuilt een hoop talent in.