Ze stonden in 1988 al voor de eerste keer in VERA’s grote zaal, terwijl hun eerste (mini-)album “You Don’t Hit A Guy With Glasses On” nog moest uitkomen.  Daarna zijn ze nog regelmatig terug gekomen naar VERA, met voorlopig 22 oktober a.s. als laatste keer. De Haagse gitaarband  Hallo Venray. Opgericht in 1985 door vaste waarde Henk Koorn (gitaar/zang) en Toon Moerland (gitaar/zang), aangevuld met Peter Konings (bas/zang) en Dim Veldhuizen (drums) stonden ze in 1988 op het VERA-podium, een optreden dat al een 66e plek in de jaarlijkse VERA-poll opleverde. Met hun derde plaat “The More I Laugh, The Hornier Due Gets” brak de band door naar een groter publiek. Dit succes werd doorgetrokken met hun 4e plaat “A Milion Planes To Fly”, wat de band in 1994 opnieuw naar VERA bracht. In 1995 kwam er echter enigszins de klad in. De plaat “Merry-Go-Round” deed het beduidend minder goed en ook op de live-optredens van de band kwam minder publiek af.

Na het uitbrengen van hun 6e plaat “Hallo Venray” verliet Dim Veldhuizen de band en volgde Henk Jonkers (die de band al kende als producer van hun 3e plaat) hem op. Toen in 2000 Toon Moerland vertrok, ging de band verder als trio. Deze bezetting is ook in 2022 nog steeds actueel.

In 1999 bracht de band de plaat “Roll Another Number” uit, een plaat gevuld met Neil Young nummers. Hiermee bewees de band eer aan hun belangrijkste invloed qua muziek.

Na een aantal jaren op een laag pitje te hebben gestaan, tekende de band bij het Excelsior label. Daarop werd in 2005 de plaat “Vegetables and Fruit” uitgebracht en dat leidde weer tot een wat grotere aandacht voor de band, in de jaren daarop ook tot uiting komend met zowel nieuw plaatwerk als ook uitgebreide clubtours, waarbij ook regelmatig VERA werd aangedaan.

Recent heeft de band met “Coffee And Cake” weer een nieuwe plaat uitgebracht. De recensies zijn heel positief en het lijkt erop dat de band niet meer Neil Young als belangrijkste invloed heeft, maar meer Lou Reed. N.a.v. deze nieuwe plaat doet de band weer een clubtour, die hen op 22 oktober dus ook in weer VERA brengt.

Ter ere van dit komende optreden besteden we in Beauties of the Underground Live aandacht aan Hallo Venray met een selectie uit hun VERA-optreden van 30 oktober 2008. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.