“Het is vandaag een rustdag in de Grote Groningse Concert Tour en we schakelen meteen over naar Jaques Chapel die bij de teambespreking mocht zijn van de Groningse equipe.”

[Jacques fluisterend] “Ja, de ploegleider begint nú met zijn peptalk. We luisteren even mee...”

[krachtige stem] “Popliefhebbers! We hebben al wat mooie etappes gehad en ons visitekaartje afgegeven, maar... Parijs is nog heel ver. Vandaag is een rustdag, dus pak die rust ook hè. Pootjes omhoog, zet een muziekje op, verdiep je in de volgende etappes. Maar dat hoeft niet, we kennen het parcours door en door. We hebben deze Tour niets te verliezen. Als je goede benen hebt, en je kunt mee: doe dat vooral.”

“Laten we nog even de afgelopen dagen doornemen. Jan K., jij liet gisteren toch even je hoofd zien vooraan en liet je daarna weer terugzakken om –op een barkruk- energie te sparen voor de komende week. Dat is een stukje ervaring. Leer daarvan, jongeren! Prima.”

“Jan G….jou heb ik gisteren niet gezien. Dat is niet zo verwonderlijk na jouw krachtsinspanning zaterdagavond en –nacht. [gelach] Je bent heel diep gegaan bij dat viaduct, maar ik verwacht wel dat je er woensdag weer staat. En de etappe gaat morgen meteen al los hè. Het eerste colletje verwachten we al om 20.30 uur.”

"Hedwig, ik reken erop dat jij er dan ook weer staat. Je hebt zaterdag heel wat punten gepakt voor de groene trui. Als jij het na je offday van gisteren weer oppakt dan kun je nog op het podium eindigen."

"Willem, je hebt goed gepresteerd donderdag bij die eendaagse koers in Hellendoorn. Daardoor was je niet direct bij de les, maar gisteren heb je het goed opgepakt. Morgen rekenen we weer op je."

"Evert, jij hebt gisteren lekker warm gedraaid. Woensdag wordt jouw dag. Maar dat weet iedereen. Laten we er morgen met z'n allen voor zorgen dat hij zijn moment kan pakken."

“Niels, jij stond zaterdag je mannetje. En je zei dat je je krachten deze week een beetje wilt doseren en aan het einde van de week weer pieken. Dat is verstandig, al denk ik dat ons team jou woensdagavond heel goed kan gebruiken. En anders verwacht ik dat je er vanaf donderdag vol in kleunt. En dat je dat volhoudt tot en met maandag, als we nog een hele mooie berg van de buitencategorie krijgen: de Wand van de Oosterstraat.”

“Enfin, ieder beleeft dit op zijn of haar eigen manier. Wat ik jullie vooral wil meegeven: geniet ervan. Dit is de Grote Groningse Concert Tour. Dit zijn de mooiste weken van het jaar. En denk eraan: houd dat vochtgehalte op peil. En nu allemaal uitrusten!”