Peter Weening 35 jaar programmeur, een mijlpaal in de historie van VERA!
Ooit in 1978 begonnen als barman, verwisselde Peter de tap al snel voor de draaitafels en werd DJ bij de wekelijkse Swingavond, een passie die hij tot op de dag van vandaag nog steeds etaleert bij diverse dansavonden in de club.

In het voorjaar van 1980 werd Peter, als ‘new kid on the block’, gevraagd per 1 juli de concertprogrammering ter hand te nemen. Van meet af aan gaf hij voorrang aan de inmiddels ingezette lijn, het boeken van nieuwe, voornamelijk Engelse (new wave) bands en bouwde de oude bestaande blues- en jazztraditie geleidelijk af. Met onder meer The Birthday Party in 1982 en The Gun Club en Sonic Youth in 1983 kwam de rauwe, actuele underground/rock’n’roll de club binnen, die daarna nooit meer is verdwenen. 

Naast het binnenslepen van inmiddels wereldberoemde bands als Slayer, Nirvana, Pearl Jam en The White Stripes heeft VERA er onder de artistieke leiding van Peter altijd naar gestreefd om ‘the best club in the world for bands, audience and volunteers’ te zijn. En dit lukt aardig al zeggen we het zelf. Met nog steeds meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers, een zeer trouwe VERA aanhang, unieke handgedrukte concertaffiches en inpandige accommodatie voor de bands zet VERA een standaard waar menig podium jaloers op kan zijn. Dat er in Grunge hoofdstad Seattle een soortgelijke club, genaamd “The VERA Project” is opgericht, zegt al genoeg.

Tijdens 35 jaar programmeurschap is er uiteraard onnoemlijk veel gebeurd, van de roerige jaren ’80 tot dichtgedraaide subsidiekranen (Don’t f*ck with VERA!) en natuurlijk de grote verbouwing in 1997-1998. De rode draad bleef echter altijd een inhoudelijk goede programmering en sterke bewaking van de identiteit. De verantwoordelijke: Peter Weening.

Op 1 juli 2015 viert VERA dat Peter zich tot nu toe al 35 jaar met hart en ziel heeft ingezet voor de club. Daarvoor heeft VERA een van zijn favoriete bands weten te strikken om deze gelegenheid muzikaal te omlijsten: REIGNING SOUND, met Greg 'Oblivian' Cartwright in de gelederen!

Wij hopen dat iedereen die Peter een warm hart toedraagt, uit respect voor zijn nu al legendarische carrière en niet te onderschatten bijdrage aan de Groningse popcultuur, aanwezig zal zijn. Klik hier voor informatie en tickets.

Namens heel VERA: Peter, bedankt!