Het is inmiddels een goede traditie aan het worden dat we in het kader van VERA-Beauties of the Underground-Live in juli aandacht schenken aan een band die op het programma van Welcome To The Village van dat jaar staat. Na in 2016 Together PANGEA en in 2017 65daysofstatic, is het nu in 2018 de beurt aan Johan. Hiervoor grijpen we terug naar hun optreden op 6 september 2006. Na eerst ’s-middags al in Plato te hebben gespeeld, speelden ze ’s-avonds in een uitverkocht VERA.

De band had recent hun derde langspeelplaat “THX Johan” uitgebracht en was in deze periode nog goed in vorm. Een paar jaar later, na het verschijnen van hun vierde langspeelplaat “4” was het heilige vuur bij frontman Jacob (toen nog Jacco) de Greeuw echter gedoofd en stopte de band er mee. Nu bijna 10 jaar later is er weer een nieuwe langspeelplaat uit (“Pull Up”) en treedt de band ook weer volop op. De huidige bezetting is als volgt:

*Jacob de Greeuw (gitaar en zang)

*Robin Berlijn (gitaar)

*Diets Diekstra (bas)

*Jeroen Kleijn (drums)

Ten opzichte van het gepresenteerde concert uit 2006 betekent dit 1 wijziging in de bezetting. De toenmalige gitarist Maarten Kooijman is vervangen door Robin Berlijn (voorheen o.a. Fatal Flowers en Sky Pilots).

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.