Een aantal van jullie zullen hem nog herkennen van bands als Woods en The Babies,  maar inmiddels is Kevin Morby al beduidend langer bezig als solo-artiest. In die hoedanigheid stond hij samen met Meg Duffy op bas en Justin Sullivan op drums, op 18 mei 2015 op het VERA-podium. Zoals hij trots vertelde was het al zijn vijfde keer in VERA (Woods, The Babies en solo) met hopelijk nog vele keren die zouden volgen. Dat laatste moet nog wel gebeuren, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Tijdens de show werden nummers gespeeld van zijn eerste 2 solo-platen, t.w. “Harlem River” en “Still Life”. Beide platen uitgebracht op het Woodsistlabel, het indielabel dat zijn Woodscollega Jeremy Earl in 2006 had opgericht.

Kevin Morby blijft gestaag nieuwe albums uitbrengen, vanaf zijn derde “Singing Saw” (2016) op het label Dead Oceans. 2017 volgde “City Music”, 2019 “Oh My God” en recent “Sundowner”. Ook werd in het kader van de eerste RSD-Drops op 29 augustus 2020 de dubbel-LP “Oh Mon Dieu: Live à Paris” uitgebracht. Hij treedt nog steeds veel op, waarbij er in zijn live band wel wijzigingen zijn doorgevoerd. Cyrus Gengras speelt nu de bas en Nick Kinsey de drums.

Deze “Beauties of the Underground Live” bevat een selectie uit het VERA-optreden van Kevin Morby op 18 mei 2015. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.