Het Liverpoolse  duo King Hannah is in 2017 opgericht door Craig Whittle en Hannah Merrick.  Na eerst de singles “Crème Brȗlée”  en “Meal Deal” te hebben uitgebracht, verscheen eind 2020 de EP “Tell Me Your Mind and I’ll Tell You Mine” met als additionele muzikanten Ted White (synthesizer en additionele gitaren, en tevens producer van de EP), Oliver Gorman (bas) en Jake Lipeic (drums). In deze samenstelling tourde de band in 2021 ook voor de eerste keer door de UK. Begin 2022 verscheen dan hun eerste volledige album “I’m Not Being Sorry, I Just Was Me”. Deze plaat werd gevolgd door een zeer uitgebreide tour door zowel de VS als Europa, en bracht de band op 18 juni 2022 ook naar VERA voor een mooi en sfeervol optreden.

De afgelopen periode heeft de band gewerkt aan de opvolger van hun debuutalbum. Dit album “Big Swimmer” is een reflectie op hun vele touren en komt eind mei uit. Op het titelnummer doet Sharon van Etten mee met gastvocalen. Dit nieuwe album zal King Hannah op 18 september 2024 terugbrengen naar VERA.

Maar vooruitlopend daarop besteden we in deze Beauties of the Underground Live aandacht aan het eerste VERA-optreden van King Hannah op 18 juni 2022. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.