Bekend als frontman van traumahelikopter is Mark van der Ploeg (beter bekend als Mark Lada) momenteel druk in de weer met zijn nieuwe Nederlandstalige band Mark Lada’s Golden Arches. Dat hij daar tijd voor heeft komt omdat traumahelikopter het momenteel  wat rustiger aan doet. Na najaar 2017 gespeeld te hebben op Gonerfest in Memphis besloot traumahelikopter wat gas terug te nemen en rustig te gaan werken aan nieuw materiaal. Dit bood Mark de mogelijkheid om liedjes in een volledige bandsetting op te nemen en op het podium uit te voeren. Hiervoor heeft hij een Nederlandse “all-star indieband” om zich heen verzameld, t.w.:

Roel Blommers – gitaar (Pauw)
Ernst-Jan van Doorn – bas (Mozes and the Firstborn)
Sjors Driessen – gitaar (Afterpartees)
Kilian Kayser – drums (Steve French).

Mark zelf neemt de zang voor zijn rekening en speelt tevens gitaar.

Ook heeft hij rondom deze band het platform www.Ladaland.nl gelanceerd.  Dit platform besteed niet alleen aandacht aan Mark Lada’s Golden Arches, maar Mark gebruikt het ook om muzikanten die hij de moeite waard vindt d.m.v. podcasts  extra onder de aandacht van de bezoekers van dit platform te brengen.

Oktober 2019 werd de gelijknamige plaat “Mark Lada’s Golden Arches” uitgebracht, en zoals het Mark betaamt, werd deze gepresenteerd in zijn (t)huiszaal VERA, en wel op 7 november 2019. In het kader van Beauties of the Underground Live presenteren we jullie een selectie uit dit optreden.  We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.