Ongeneeslijk Beat”. Dat is de titel van de eerste volledige plaat van de Rotterdamse band  The Madd. Zoals de tekst op de hoes aangeeft, is voor deze titel gekozen omdat, zodra je bent geïnfecteerd met het Madd-virus, je daar nooit meer van zult herstellen en alleen maar nog meer muziek van The Madd wilt horen.  De band is daarna aan die niet aflatende behoefte nog 1 keer tegemoet gekomen met de plaat “The Madd Are Pretty Quick!”, maar daarna werd de band opgeheven en ging frontman Dave von Raven na een korte pauze, verder met zijn nieuwe band The Kik. Ook met die band grijpt hij terug naar de jaren 60 nederbeat, maar dan, na eerst, naast een Engelstalige kerstsingle,  nog 1 Engelstalige single “My Eyes Are Still Dry” te hebben uitgebracht, met Nederlandstalige teksten.

The Madd bestond naast Dave von Raven op gitaar en zang uit Slammin’Marty Graveyard op drums en zang, “de schuinsmarcheerder” op toetsen en Richard Bouquet op bas. Ook bij The Madd was er al enigszins sprake van een “dresscode”, zij het dat het zich toen nog beperkte tot het dragen van polo’s.

Omdat The Madd zelf al jaren niet meer voorziet in de noodzaak tot het verstrekken van nieuw medicijn voor het Madd-virus bieden we jullie vanuit VERA in het kader van “Beauties of the Underground Live” een selectie uit het VERA-optreden van The Madd van 22 oktober 2009 aan.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.