Als jullie dan toch niet meer tot laat in de zaterdagnacht willen dansen op de Swingavond (foei!) dan moeten we toch wat anders verzinnen… En zo was daar de ZONDAGMIDDAG MATINEE. Geen bier (wel toe koop hoor…) maar witte wijn en ook heel geschikt voor de donkere herfstdagen die voor ons liggen. De eerste wordt op 11 november ingevuld door Annemarieke Coenders & Wim Sebo, die dan hun nieuwe plaat Making Heaps Digging Holes komen presenteren met tal van gasten.

Meet the locals vanaf 16.00 uur… Op 18 november vertonen we de documentaire A Band Called Death over de legendarische zwarte 70ies ‘punk’band Death, die zelf aanwezig is en nadien zal optreden in de Kelderbar!!! Voor de film is er entree, het concert is geheel gratis, maar het zou toch wel leuk zijn als je er al om 15.00 uur bent. s’ Avonds is er trouwens live muziek BIJ de film, Motorbongo doet de soundtrack bij Straight Shooting. Een waarlijke CONCEPTDAG!

Een week later gaan we QUIZEN op de zondagmiddag… de Popquiz Marathon, Lazy Sunday Afternoon Editie. Kaarten zijn al te koop via de de Vera site, maar je kunt je op 25 november ook nog met je team melden in Vera vanaf 15.00 uur. Vanaf 16.00 uur (tot 19.00 uur) wordt er gespeeld in de Kelderbar, Kult, De Oude Wacht, De Kar, Het Pakhuis en O’Ceallaigh; alles lekker in de omgeving, dus prima te doen. Zie de Vera site, de Popquizsite dan wel de folder. Nadien zal ik in Vera persoonlijk de winnaars huldigen… 

Voor de laatste matinee moet je naar Utrecht waar op 2 december om 15.00 uur Fuzzbox aanvangt, de garage special van het inmiddels fameuze Le Guess Who? festival aldaar, waaraan diverse Nederlandse clubs, dus ook Vera, een bijdrage levert in de vorm van het exposeren van legendarische ‘garageposters’ en een fijn krakkemikkig edoch stijlvol krantje. Enkele Fuzzbox-namen: Ty Segall Band, White Fence, Allah-Las, Fidlar, Traumahelikopter, Nick Waterhouse, Paul Collins Beat, Brat Farrar en  Jacco Gardner. Zie voor het gehele programma de site van Le Guess Who? (festival is van 29 november t/m 2 december)

Rock’n’Joy’n’witte wijn, PePr