Wow!

Als je nog iets kunt uitbrengen na het beluisteren van deze plaat, dan is dit het waarschijnlijk wel. 'Leave Home' is een totaal waanzinnige punkplaat, een die krijst en schuurt en knettert als een statisch stuk vinyl waar de vonken vanaf vliegen. Een onverwachte blikseminslag. Een fraaie, lange uitgesponnen brul uit het hol van de leeuw. Of een vergeten nachtmerrie uit het brein van The Butthole Surfers ten tijde van 'Locust Abortion Technician'.

Een intens muzikale trip langs psychotische psychedelica en postpunkhysterie.

 

De plaat begint met het sloom opbouwende zeven minuten durende 'if you leave' het New Yorkse, als je wilt, antwoord op Boris' Heavy Rocks; een intrigerende luistertrip, een moderne nijpende compositie welhaast die al gauw ontaardt in een bezwerend ritueel.

 

De band gooit een hoop feedback op de gitaren en speelt prachtig gearrangeerde melodieën met Stooges-achtige refreinen op een deinende zee van fuzz en distortion. The Men zet haar tanden net zo makkelijk in een sappig stuk Spacemen 3 en jat zonder gene hun repeterende riff, als dat ze hangen aan posthardcorepunkbands als Fucked Up en The Red Dons. De nummers zijn sublieme gitaarjuweeltjes met een sound als een laagvliegende helikopter, vooral op afsluiter 'Nightlanding' een in The Cure's 'A Forest' stijl, waar de flangerknop flink naar rechts wordt gedraaid Dit is zonder twijfel een van de beste platen van dit jaar.