Het was een van de leukste Popronde-avonden in de VERA-historie tot nu toe. 13 oktober 2022 met achtereenvolgens Mood Bored, Wasted Youth Club en Marathon op het VERA-podium. In deze Beauties of the Underground Live blikken we terug op het optreden van Mood Bored die avond.

Zoals bekend wordt verondersteld: de Popronde is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september t/m november op donderdag t/m zondag achtereenvolgend plaats vindt in zo’n 40 steden in het hele land met optredens op diverse plekken, variërend van reguliere podia tot platenzaken, galerieën, cafe’s etc..

Mood Bored is opgericht tijdens de Pandemie aan de Rockacademie Tilburg en bestaat uit Daan Stuyven (gitaar), Myrte Driesenaar (bas/zang) en Timo de Wit (drums).  Zij maken hun alternatieve indierock/dreampop onder het motto  “Who said an existential crisis can’t be fun?”.

Tijdens de popronde deed de band ruim 20 optredens en ook daarna blijft het goed gaan met optredens, inclusief de nodige buiten Nederland. In 2023 maken ze eerst in juli een succesvolle UK-tour en vervolgens trekken ze vanaf medio september door Europa als opener voor de Amerikaanse (NYC) band Nation of Language. Aan deze laatste tour zit nog een vermeldingswaardig VERA-verhaal, gekoppeld aan hun VERA-optreden op 19 november 2022 toen ze eveneens openden voor Nation of Language. Na afloop van deze avond zijn beide bands gezamenlijk het Groningse nachtleven ingegaan. Dat klikte dusdanig goed dat Mood Bored ook contact kreeg met hun managementbureau Out of Office, dat daarna ook hun managementbureau is geworden. Met deze Europese tour met Nation of Language als een van de eerste resultaten.

In 2023 heeft de band de EP “Bored EP” uitgebracht en als alles naar wens verloopt zal in 2024 het eerste volledige album het licht zien.

Maar in deze aflevering van Beauties of the Underground Live kijken we terug op het eerste VERA-optreden van Mood Bored tijdens Popronde 2022 op 13 oktober 2022. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.