Als het kamerbrede tapijt van Motorpscyho (gisteren 2 uur en 40 minuten rocken and jazzend en jazzend rockend in onze club) ligt de MUZIEK over deze meidagen. Zo is een bezoek aan de platenboer tegenwoordig hemels maar tricky voor de beurs. Gisteren wipte ik Elpee binnen om even later met een arm vol schitterend vinyl het pandje te verlaten. Savages, Warm Soda, Colleen Green, Pangea (een tip van Traumahelikopter pik je toch ongehoord mee) en Chelse Light Moving (in schitterende klaphoes, dus een waar album!), dat was de buit. Gelukkig was de schijf van Mikal Cronin even uitverkocht, anders was de grens van 100 euro overschreden.

Als een ware clubman had ik een venijnige opmerking in petto over Pinkpop; zo van: regen, modder, kou, lekker puh! Maar dat is helemaal niet dit weekend, dat is 'gevlucht' naar juni. In Vera daarentegen is er zat pop in dit pinksterweekend. Hier beginnen we morgen in de Grote Zaal met Dirty Beaches en The Intelligence, dan zondag The Besnard Lakes en als klap op de vuurpijl maandag Deerhunter, waarbij His Clancyness ook niet onvermeld mag blijven. Superdagen, al zeg ik het zelf. Zaterdag heeft Downstage ook nog 2 leuke bands te geef en wordt de wekelijkse dansavond gevuld met Nu-Disco; je weet wel, Daft Punk enzo. Let it Disco alzo!

Ondertussen zit ik voortdurend met Birds in mijn hoofd, oftwel het Eurovisiesongfestival met onze coole Anouk. Ijzersterk liedje dus, maar Denemarken gaat winnen. Wel jammer van al die muziekdrukte: de volkstuin schiet er bij in, waar de echte vogeltjes volop kwinkeleren.

Rock'n'Joy, PePr