Jaja, ik weet dat-ie van vorig jaar is, maar er zijn twee gegronde redenen om ‘m alsnog te bespreken. Ten eerste komt The Babies 18 juni naar VERA, en ten tweede blijft het één van de beste plaatjes van het afgelopen half jaar. De summerfeel die deze schijf over zich heeft hangen, maakt deze herfstige lente nog net draaglijk zeg maar. Hier word je blij van!

Songs als ‘Alligator’, ‘Slow Walking’, ‘Get Lost’ en mijn fave ‘Moonlight Mile’ springen er echt uit en zijn de lekkerste die in dit genre sinds tijden zijn opgediend. De plaat laveert behendig tussen Pop-met-een-Blues-inslag, Twang en Garagerock en is naast muzikaal ook tekstueel erg sterk, met humor soms ook. De plaat, The Babies’ tweede, voelt een beetje als een roadtrip, vol bespiegelingen over het land, dierbaren en het verleden. De zang wordt beurtelings - of tegelijkertijd - waargenomen door Kevin Morby (die laatst nog met zijn Woods hier een puike show weggaf) en Cassie Ramone (geen familie, wel een eerbetoon) van Vivian Girls. Samen zorgen zij met The Babies voor een perfecte mix van wat zij bij hun andere bands zoal doen.

In de recente golf garagerockbandjes zorgt The Babies voor een poppy bijdrage, met een geweldig geluid en een groot gevoel voor verhalende songs, die dieper boren dan wat vaak gebruikelijk is. Bij zo’n hitje als ‘Moonlight Mile’ houd je toch een wat onbestemd gevoel over, en in de rustiger nummers lijkt Morby een troubadour van treurliedjes. Vervolgens galmt en sprankelt het weer lekker uptempo verder, waardoor deze plaat blijft verrassen en boeien. Met onvervalste jaren ’60-koortjes op de achtergrond breekt de zon zowaar weer door. Sla die lente maar over en laat die zomer godverdorie 18 juni maar gelijk beginnen!