Hun laatste plaat “Room Inside The World” valt wat tegen. Dit, terwijl ze voor deze plaat hun oude label Constellation Records hadden ingeruild voor Merge Records. Maar dat laat onverlet dat hun liveoptredens nog steeds zeer de moeite waard zijn. Zo ook hun optreden op 24 augustus 2015 in VERA’s grote zaal, een optreden in VERA, in samenwerking met Noorderzon.

Het Canadese Ought, want dat is de band waarover deze inleidende zinnen gaan, had net hun 2e plaat “Sun Coming Down” uitgebracht toen ze maandag 24 augustus 2015 VERA op zijn kop zetten. Dit resulteerde ook in een derde plek in de jaarlijst van meest memorabele concerten in VERA’s grote zaal, net achter Mike Krol en hun landgenoten van –toen nog- Viet Cong.

Ought bestaat sinds 2011 uit:
-Tim Darcy – guitars, vocals
-Matt May – keyboards
-Ben Stidworthy – bass
-Tim Keen – drums, violin

Hun muziek wordt omschreven als “post-punk”, maar de term “indie-rock” is ook gewoon passend.

Sinds hun oprichting hebben ze 3 volledige langspeelplaten (naast de inleiding genoemde titels ook nog in 2014 “More Than Any Other Day”) en 3 EP’s (in 2012 “New Calm”, in 2014 “Once More With Feeling” en recent “Four Desires”) uitgebracht. Ook heeft Tim Darcy in 2017 nog een soloplaat genaamd “Saturday Night” uitgebracht.

In de maand november 2018 hebben ze nog in Europa getourd, maar hierbij hebben ze vwb Nederland alleen het Rotterdamse Rotown aangedaan. Maar dat optreden was weer zeer de moeite waard, gelet op de recensie, waarvan de samenvatting “Intens optreden met verrassende wendingen” luidde.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.