Opgericht medio 2008 in Wijhe, Overijssel, stonden de piepjonge Paceshifters  op 26 april 2009 al in VERA’s grote zaal als opening act tbv Supersuckers. En dat was bepaald niet de laatste keer dat ze in VERA stonden.  De tot nu toe laatste keer is 10 oktober 2020 geweest, een optreden dat glorieus winnaar werd in de VERA-poll voor optredens in Corona tijd. Ook wonnen ze in 2020 de poll voor beste Nederlandse band. Dit laatste ongetwijfeld mede dankzij  hun retestrakke liveshows. Ook op 1 mei 2019 stonden ze in VERA, samen met Wallace Vanborn, de band waarmee ze tbv Record Store Day 2019 een split 10” hadden uitgebracht, die ze ook al op RSD zelf op 13/04/2019 in Plato-Groningen hadden gepromoot.

De kern van Paceshifters bestaat sinds het begin uit de broers Paul Dokman (bas, zang) en Seb Dokman (gitaar, zang). Gedurende de periode 2008-2013 zat Koen Klarenbeek achter de drums. Sinds 2013 wordt die plek ingenomen door Jesper Albers. Hun muziek wordt omschreven als alternative rock en gekenmerkt door een stevige en tegelijkertijd catchy sound. Ze hebben inmiddels 4 studioalbums (waarvan de laatste “Waiting For Derail” uit 2017 is) en een liveplaat uitgebracht, terwijl er voor 2021 opnieuw een studioalbum aan zit te komen waarvoor ze samen met Ian Clement van Wallace Vanborn de studio in zijn gegaan. Deze is al voorafgegaan door een drietal singles, t.w. “Hurdles”, “Different Man” en “Wasted Days”. Ook hebben ze recent de eerste officiële Paceshifters fanclub “The Bakkie Society” opgericht.

In deze “Beauties of the Underground Live” geven we een inkijkje wat een geweldige liveband Paceshifters is dmv een selectie uit hun VERA-optreden van 1 mei 2019. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.