We wisten het intern uiteraard al een tijdje, ook is het sinds 2019 al in diverse media verschenen, maar het hoge woord is er dan toch uit: Peter Weening gaat 1 oktober met welverdiend pensioen!

Diverse media maakten er gister melding van. Een selectie:

Voor velen komt het nieuws als een verrassing, maar Weening hintte via podcasts en een talkshow al veel langer op zijn pensionering. ‘Ik openbaarde het zelfs al in een talkshow op 30 augustus 2019’, vertelt de programmeur. ‘We vierden toen dat Vera (als vereniging) 120 jaar bestond.’ Lang nadenken hoefde hij niet over de precieze datum: het is de dag waarop hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. ‘Dan ben ik 66 jaar en 4 maanden, precies. Zo’n duiding geeft de club ruim gelegenheid om eraan te wennen.’ En nee, zijn vertrek heeft dus niets met de pandemie te maken, benadrukt hij.
- Lees verder op 3voor12 (Iris Luimstra)

Peter Weening stopt als programmeur van de Groningse poptempel Vera. Op 1 oktober aanstaande gaat de langstzittende popprogrammeur van Nederland met pensioen. Hij is dan 66 jaar en vier maanden en boekte sinds 1980 meer dan zevenduizend bands voor de ‘club for the international pop underground’. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend
- Lees verder op DvhN (Peter v/d Heide)

We zoeken op dit moment intern naar een nieuwe programmeur. Wanneer er meer nieuws is over het afscheid of over de opvolging, vind je dit uiteraard op de bekende Vera kanalen.