De meeste mensen zullen Alicja Trout kennen van Lost Sounds, de band die ze samen met Jay Reatard begon. Met die band stond ze ook december 2003 en april 2005 in VERA. Maar ze heeft nog in veel meer bands gespeeld, waaronder River City Tanlines. En met die band konden we haar op 22 september 2006 op het VERA-podium verwelkomen.

Alicja Trout is, evenals de bands waarin ze speelt, afkomstig uit Memphis, TN. Kenmerkend qua beeld en geluid,  is haar Flying V-gitaar waarmee ze op het podium staat. De muziek die ze met River City Tanlines maakt kent zijn oorsprong in de jaren ’70 punk, door de Runaways-beïnvloede hardrock en de Mississippi Blues. Ook zijn er duidelijk overeenkomsten met de pop/punk-muziek zoals deze wordt gemaakt door bands als Pandoras en Muffs.

Naast Alicja Trout bestaat de band uit Terence Bishop op bas en John Bonds op drums. Na de nodige 7”-singles brengt de band in 2005 de gelijknamige plaat “River City Tanlines” uit en vervolgens in 2006 de tweede langspeelplaat “I’m Your Negative”, ter ere van welke plaat ze door Europa tourden en dus ook op 22 september van dat jaar, samen met o.a. het New Yorkse trio Ghetto Ways,  op het VERA-podium stonden. In de daaropvolgende jaren was Alicja Trout druk met het spelen in andere bands als Black Sunday en Mouserocket, en het runnen van haar eigen platenmaatschappij Contaminated Records. Pas in 2012 bracht de band nog hun derde langspeelplaat “Coast To Coast” uit, maar daarna werd het rustig rondom River City Tanlines totdat in 2019 het  nieuwe nummer “Met You Before”  van hen op Spotify verscheen.  Of dit betekent dat River City Tanlines ook daadwerkelijk weer gaat optreden en wellicht ook nog meer nieuw plaatwerk zal maken is onduidelijk. Maar we hebben in ieder geval beelden van het optreden van 22 september 2006 in VERA, en bieden een selectie hieruit als nieuwe “VERA-Beautie of the Underground-Live” aan.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.