Rudy Lentze loopt al sinds begin jaren ‘70 mee in de Groninger muziekscene.  Dus we kunnen over enkele jaren zijn 50-jarig jubileum als Groninger muzikant tegemoet zien. Tijdens die, ongetwijfeld in VERA te houden, show kan hij dan putten uit een fors oeuvre dat hij inmiddels heeft verzameld met bands als Plant, AA & The Docters, Whipster (waar hij een tijdje naast Peter van der Heide vaste gitarist was) en eigen producties als Rudy L, Bwana 3 en Rudy & His Fascinators. Recent (begin augustus) hebben we hem nog samen met Thea Visser (en Jurgen Veenstra in een gastrol) in VERA kunnen bewonderen met zijn show “Rudy Lentze slaat zich door de coranacrisis”.

Maar voor deze “Beautie of the Underground Live” gaan we terug naar 14 februari 2013 toen hij met zijn band Rudy & His Fascinators hun tweede album “Drummer Girl” ten doop hield, samen met een aantal gastmuzikanten. De band bestond naast Rudy op gitaar en zang uit Floris Vermeulen op bas en Lielian “drummergirlTan op drums.  In aanvulling op dit trio deed Bas Mulder (medeproducer van de plaat) de hele show –goed in de hoek verborgen- mee op toetsen. Ook deden Micha den Haring, Harm Wierda, Jurgen Veenstra en zoon Rahsaan Tian Hong Lentze op 1 of meerdere nummers mee. Jurgen Veenstra kwam later op de avond ook nog met zijn eigen band Avery Plains op het VERA-podium om de “afterparty” te verzorgen.

Voorzien was dat tijdens de show Koos "Coach" van Dijk het eerste exemplaar van de plaat aan de band zou uitreiken. Maar geveld door griep moest die afzeggen. Maar er was een waardige vervanger in de persoon van VERA’s Peter Weening gevonden, die zich met verve van deze taak kweet, zoals ook in deze Beautie of the Underground Live is terug te zien.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen..