“Boys & Girls, we are alive! “. Deze mededeling verscheen op 14 februari 2023 uit het niets op https://www.facebook.com/santafe050/. Hiermee kondigde de Groningse band Santa Fé aan dat ze na jaren van stilte weer bij elkaar zijn en optreden. Dat begon al op 16 februari bij Simplon-Up, maar op 27 april 2023 komen ze ook weer terug naar VERA om daar tijdens een nieuwe editie van “The King’s Garage Sale” opnieuw (ze stonden ook in 2016 al op dit jaarlijkse VERA-festijn) de sterren van de hemel te spelen.

Santa Fé is de band rondom gitarist Ben Wennekers (ook bekend van andere Groningse bands als Vox Von Braun, Avery Plains, Silver Ferns etc.). Begonnen als een solo-project rond 2011, groeide dit uit tot een volledige band. De muziek wordt omschreven als psychedelische garagepop. In de periode tot en met 2016 stond de band regelmatig in VERA, zowel downstage als ook in de grote zaal. Ze brachten ook 3 EP’s uit, t.w. “Santa Fe”(2014), “Maneki Neko”(2015) en “Get Well Soon” (2016).  Ook was de band, in navolging van andere Nederlandse bands als Mozes and the Firstborn en traumahelikopter,  in beeld bij het Amerikaanse label Burger Records. Maar dat heeft uiteindelijk niet tot een daadwerkelijke release via dat label geleid.

Maar om te vieren dat we Santa Fé binnenkort weer op het VERA-podium terug zien, blikken we in deze aflevering van Beauties of the Underground Live terug op hun VERA-optreden van 26 maart 2015, toen ze de avond openden voor The Afterveins. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.