Het is weer tijd voor een beauty uit onze zuster rockcity Eindhoven. Na eerder al Peter Pan Speedrock te hebben gepresenteerd in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live”is het nu de beurt aan Mozes and the Firstborn, een band die is opgericht in 2010 en die hun muziek zelf omschrijven als garage, pop (garagerock zou ook een goede omschrijving zijn). In 2011 brengen ze hun eerste EP “I Got Skills” uit, waarna de band in 2013 bij Top Notch tekent en nog datzelfde jaar hun debuutplaat “Mozes and the Firstborn” uit brengt, met daarop prijsnummers als “Bloodsucker” (alleen al dat intro…) en “I Got Skills” (het nummer waarop de band live vaak helemaal los gaat). Daarna gaat het snel met de band. De debuutplaat wordt goed ontvangen en levert hun ook de nodige optredens op, waaronder het nu gepresenteerde optreden van 24 oktober 2013 in VERA’s grote zaal.

Al snel slaat de band zijn vleugels uit naar het buitenland en tourt o.a. veel in Amerika, waar ze ook een platendeal tekenen bij Burger Records.

Na de EP “Power Ranger” verschijnt in 2016 hun tweede langspeelplaat “Great Pile Of Nothing”, een plaat die ze dat jaar opnieuw in VERA brengt. Tussendoor hebben ze ook nog een ander album opgenomen, maar dat vinden ze zelf niet goed genoeg en wordt daarom ook niet uitgebracht.

Na hun optreden op 13 oktober 2016 in VERA komen ze begin januari 2017 opnieuw naar Groningen in het kader van Eurosonic/Noorderslag. Daar komt de werklust van de band weer goed tot uiting. Ze spelen niet alleen hun officiële sets op Eurosonic en Noorderslag, maar zijn dat weekeinde ook op diverse andere plekken te vinden, waaronder Plato en de Kroeg van Klaas. Diezelfde werklust hebben we ook dit jaar weer gezien tijdens SXSW in Austin, TX, waar de band niet alleen de officiële Nederlandse showcase deed, maar ook die van Burger Records en diverse andere optredens (in totaal 7 in 5 dagen tijd). Daarna plakten ze er nog vrolijk een aantal optredens aan vast in west-USA.

In 2017 brengen ze hun EP “Marianne” uit en het meest recente muzikale wapenfeit van Mozes and the Firstband is hun single “Sad Supermarket Song

Mozes and the Firstborn bestaat uit:

*Melle Dielesen: zang/gitaar

*Ernst-Jan van Doorn: gitaar

*Corto Blommaert: bas

*Raven Aartsen: drums

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe “VERA-Beauties of the Underground-Live

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.